Essays about: "Mjölkföretagare"
Showing result 1 - 5 of 19 essays containing the word Mjölkföretagare.
-
1. Arbetsmiljö och djurvälfärd på små mjölkgårdar
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Det har setts en tydlig minskning av antalet företag med mjölkkor i Sverige, det är framför allt de mindre gårdarna som har minskat i antal. Denna minskning skulle kunna påverka Sveriges livsmedelsförsörjning under krissituationer. READ MORE
-
2. Betes- och utfodringsstrategier för förbättrad juverhälsa i samband med värmestress
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Värmestress hos mjölkkor definieras av en oförmåga att bibehålla normal kroppstemperatur, vilket leder till nedsatt produktion och djurvälfärd. Sommaren 2018 uppmärksammandes som en av de varmaste perioderna i Sverige sedan 1951 och påföljderna för svenska mjölkföretagare var kännbara. READ MORE
-
3. Regelverkets påverkan på den psykosociala arbetsmiljön : en kvalitativ intervjustudie kring mjölkföretagande
University essay from SLU/Dept. of People and SocietyAbstract : Antalet mjölkföretagare har under många decennier minskat i Sverige. Företagen har blivit färre men med ett större besättningsgenomsnitt. I takt med att mjölkproduktionen varit med om en snabb teknikutveckling, storleksrationaliseringen och inträdet i EU har lagkraven blivit allt mer centraliserade. READ MORE
-
4. Mjölkföretagares inställning och tankar om inkalvningsålder : stämmer den teoretiska rekommendationen med praktiken?
University essay from SLU/Dept. of People and SocietyAbstract : Inkalvningsålder är ett ganska omtvistat ämne där åsikterna ofta skiljer sig åt. Det finns ekonomiska aspekter, men också olika förutsättningar ute på olika gårdar som kan vara nästintill omöjliga att ta hänsyn till vid ekonomiska beräkningar. Svenska mjölkbesättningar har idag en inkalvningsålder på 27,3 i snitt. READ MORE
-
5. Effects of grooving slippery concrete floors on dairy cows´ claw health, behavior, fertility and survival : farmers experience and herd data
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : The most common floor type in dairy barns is concrete. Concrete does unfortunately get slippery over time due to mechanical and chemical degradation. Slippery floors increase the risk of slipping and falling and influence cows’ behavior, which can affect claw health, fertility and survival. READ MORE