Essays about: "Nutritional quality"
Showing result 1 - 5 of 118 essays containing the words Nutritional quality.
-
1. Optimization of Solid-State Fermentation process for brown seaweed using LAB and characterization of the products
University essay from Lunds universitet/Bioteknik (CI); Lunds universitet/Bioteknik (master)Abstract : Fermentation has played a vital role in human history, offering solutions for food preservation, culinary diversity, and the creation of diverse and flavorful foods and beverages. Its importance continues today, both in traditional practices and in modern industrial applications. READ MORE
-
2. Utvärdering av smärtenkät för bedömning av oral smärta hos hund och katt
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Tandsjukdomar är bland de vanligaste åkommorna som ses hos hund och katt idag, och en stor del av dessa tros orsaka djuren smärta och lidande. Smärta och inflammation som uppstår av eller i samband med dessa sjukdomar har även visat sig ha en negativ påverkan på individens nutritionella status, välfärd och livskvalitet. READ MORE
-
3. Evaluation of novel climate-friendly feed for Nile tilapia in Tanzania
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Tanzania is a country located in sub-Sahara Africa by the Indian Ocean. Tanzania's aquaculture sector is small but has the potential to grow. As the population grows, so does the demand for food. Nile tilapia is the most cultured fish in Tanzania due to its hardiness, fast growth and tolerance to many environmental conditions. READ MORE
-
4. Design, Analysis and Performance Evaluation of Indirect Solar Dryer
University essay from Lunds universitet/Institutionen för energivetenskaperAbstract : Food production is a critical component of global livelihoods and economic revenue. However, storing harvested food presents challenges in minimizing post-harvest losses. Among various methods, food drying has emerged as a popular technique for preserving food during off-seasons. READ MORE
-
5. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. READ MORE