Essays about: "Plant nutrition"

Showing result 1 - 5 of 133 essays containing the words Plant nutrition.

  1. 1. Formulation and characterisation of novel edible-packaging for fruits and vegetables

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Lola Sutton; Katerina Papa; [2023]
    Keywords : algae; edible packaging; carrageenan; cucumber; REL; oxidative stress; antioxidants; food engineering; Technology and Engineering;

    Abstract : This master's thesis investigated the potential of algae raw materials, specifically k-carrageenan and to a lesser extent alginate, as film-forming ingredients for the development of a novel edible packaging solutions. The project involved the testing and characterisation of several active ingredients of algal and plant origins both as extracts and as ingredients in films. READ MORE

  2. 2. Biomassatillväxt och koldioxidinlagring med mineralnäring och bionäring i norra Sverige

    University essay from SLU/School for Forest Management

    Author : David Berglund; [2023]
    Keywords : organiskt gödsel; kolbildning; norrbotten;

    Abstract : Denna studie är en uppföljning på ett mastersarbete som är del av ett större projekt som heter ”Kolsänkor Norrbotten”. Projektet handlar om att jämföra bionäring (avloppsslam) och mineralnäring på 22 skogsbestånd utspridda i Norrbotten. Dessa bestånd gödslades mellan 2006 och 2008. READ MORE

  3. 3. The Impact of Oat and Fruit Consumption on Short-Chain Fatty Acid Production

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Johanna Margaretha Schilder; [2023]
    Keywords : short-chain fatty acids; SCFAs; diet; gas chromatography; serum; mice; applied nutrition and food chemistry; Agriculture and Food Sciences;

    Abstract : This study explored the importance of short-chain fatty acids (SCFAs) in maintaining gut health and how different diets affect their levels. Blood plasma and serum samples from mice subjected to two intervention studies on oats and fruits were analysed to determine SCFA concentrations. READ MORE

  4. 4. Properties & Stability of Hybrid Pea-Dairy Protein Formulas

    University essay from Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Author : Kyriaki-Eirini Moschou; [2023]
    Keywords : properties; stability; hybrid formula; pea-dairy; protein mixtures; development; RTD; Agriculture and Food Sciences;

    Abstract : The aim of this study was to investigate the functional properties and stability of hybrid pea-dairy protein formulas. To achieve this goal, the combination of pea protein isolate (PPI) with dairy proteins such as micellar casein isolate (MCI), sodium caseinate (NaCas), whey protein aggregate (WPA) was evaluated. READ MORE

  5. 5. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Linnéa Andersson; [2023]
    Keywords : Näringsinnehåll; miljö; komjölk; växtbaserade alternativ;

    Abstract : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. READ MORE