Essays about: "Pseudomonas spp"
Showing result 1 - 5 of 11 essays containing the words Pseudomonas spp.
-
1. Biologisk bekämpning av potatiscystnematoder : några biologiska bekämpningsorganismer och deras potential för svenskt bruk
University essay from SLU/Dept. of EcologyAbstract : Potatiscystnematoderna (PCN) Globodera pallida (vit potatiscystnematod) och G. rostochiensis (gul potatiscystnematod) är sedentära endoparasiter på potatis som kan orsaka stora skördeförluster i potatisodlingar. Båda arterna av PCN är även klassade som karantänskadegörare i Sverige. READ MORE
-
2. The battle against sepsis : exploring the genotypic diversity of pseudomonas and proteus clinical isolates
University essay from Högskolan i Skövde/Institutionen för biovetenskapAbstract : Sepsis is a dangerous and potentially fatal condition that has a mysterious origin, underscoring the significance of prompt and accurate diagnosis and treatment. Bacterial whole-genome sequencing, which is widely used in clinical microbiology, stands at the forefront of sequencing technologies, particularly to combat sepsis. READ MORE
-
3. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. READ MORE
-
4. Hur mår hästkastanjen egentligen? : utbredning och hantering av skadegörare på Aesculus hippocastanum i svenska städer
University essay from SLU/Dept. of Plant Protection BiologyAbstract : Hästkastanjen, Aesculus hippocastanum, har genom åren varit ett mycket välanvänt stadsträd med höga kulturhistoriska och sociala värden. På senare tid har arten sjunkit i popularitet då den drabbats av flertalet skadegörare och sjukdomar. READ MORE
-
5. Proteaser i mjölkråvara och mejeriprodukter : fördelar och nackdelar
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Enzymer i mejeriindustrin har stor betydelse under tillverkning av mejeriprodukter. Proteaser, en typ av enzym, hydrolyserar mjölkproteiner och kan bidra till positiva såväl som negativa effekter i mjölkråvara och slutprodukt. Proteaser kan ha olika verkan beroende på om de har ett endogent eller exogent ursprung. READ MORE