Advanced search
Showing result 1 - 5 of 23 essays matching the above criteria.
-
1. Development and characterization of an eco-friendly cosmeceutical formulation with optimal performance.
University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Abstract : Cosmetic innovations are about finding high performing creative solutions that deliver into the consumer trends. The consumer trend within the cosmetic industry is currently driving a growing demand for more clean, natural skin care products with sustainable credentials. READ MORE
-
2. Produktion av edamame : kvalitetsparametrar för odling och konsumtion
University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Abstract : Sojabönan är en de viktigaste grödorna och odlas över stora arealer globalt. Den odlas främst för sitt höga proteininnehåll och relativt höga oljeinnehåll och anses därav vara en oljegröda. Edamame eller vegetable soybean är gröna sojabönor som skördas vid mognadsstadie R6 då bönorna fyller ut baljan till 80–90 %. READ MORE
-
3. Sustainability Evaluation of Transformer Insulating Liquid against UN SDGs
University essay from KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)Abstract : To achieve a shared blueprint for peace and prosperity for people and the planet, the United Nations has defined the 2030 Agenda for Sustainable Development, including economic, social, and environmental sustainability as three pillars. This thesis work is aimed at building a sustainability evaluation framework to investigate the product, which in this study is transformer insulating liquid. READ MORE
-
4. Framtidens foder inom vattenbruket : påverkan på fisk och miljö
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Världens akvakulturproduktion har länge förlitat sig på stora mängder av fiskmjöl och fiskolja och på senare år sojamjöl i fiskens foder. Dessa traditionella fodermedel orsakar en stor belastning på marina ekosystem och land-, vatten- och fosforresurser. READ MORE
-
5. Optimization of Protein Recovery Process from Rapeseed Cake
University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Abstract : The need for sustainable sources of food is brought about by the never-ending exploitation of natural resource that our planet has provided. The heavy dependence on animal-based foods for protein has led to major depletion of the earth’s resources. READ MORE