Essays about: "Tublin"
Found 4 essays containing the word Tublin.
-
1. Lipid oxidation in differently aged beef : use of static headspace gas chromatographic and 2-thiobarbituric acid reactive substance methods (TBARS)
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : This thesis assesses and compares lipid oxidation in beef samples from different ageing approaches by using static headspace gas chromatographic method and 2-thiobarbituric acid reactive substances. Beef samples were compared between three different ageing methods: hang ageing (traditional dry ageing); vacuum bag ageing (wet ageing); and tublin bag ageing and two ageing durations, 10 days or 21 days. READ MORE
-
2. Mörning av rostbiff i vakuum och i Tublin mörningspåse : effekt på köttkvalitet och konsumenternas preferens
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : Syftet med denna studie var att undersöka hur mörning i vakuumpåse och Tublin mör- ningspåse påverkar olika egenskaper hos rostbiff, viktiga inom köttkvalitet, med tyngd- punkt på ätkvalitet, det vill säga mörhet, saftighet och smak. Båda rostbiffarna från åtta Herefordkvigor användes och inom varje par tilldelades mörningsmetoderna slumpmäs- sigt. READ MORE
-
3. Mörningsprocessen i nötkött och en kartläggning av mörningsmetoder praktiken
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : Studiens syfte var att genom litteraturstudier undersöka mörningsprocessen i nötkött samt studera hur vakuummörning, hängmörning samt mörning i Tublin mörningspåse påverkar nötköttets ätkvalité. Studien innefattar också intervjuer där syftet med dessa var att kartlägga vilka mörningsmetoder som idag tillämpas hos svenska småskaliga slakterier/ styckningsanläggningar. READ MORE
-
4. Mörningsprocessen i nötkött och en kartläggning av mörningsmetoder i praktiken
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : Studiens syfte var att genom litteraturstudier undersöka mörningsprocessen i nötkött samt studera hur vakuummörning, hängmörning samt mörning i Tublin mörningspåse påverkar nötköttets ätkvalité. Studien innefattar också intervjuer där syftet med dessa var att kartlägga vilka mörningsmetoder som idag tillämpas hos svenska småskaliga slakterier/ styckningsanläggningar. READ MORE