Essays about: "Våm"
Showing result 1 - 5 of 12 essays containing the word Våm.
-
1. Tiaminbrist på idisslare : hur vanligt är det med symtom i Sverige?
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Tiamin är ett vattenlösligt vitamin essentiellt för många djur, inklusive människor. Idisslare producerar normalt tillräckligt med tiamin via mikrober i våmmen, men brist kan ändå uppstå vid särskilda förhållanden. READ MORE
-
2. Våmacidos – den svårupptäckta sjukdomen : en studie kring hur sjukdomen uppkommer samt dess förekomst i Sverige
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : För att mjölkkor ska ha en väl fungerande våm krävs en foderstat med en stor mängd fiberrika material som stimulerar till idissling. Vid en för hög tillförsel av stärkelse och en lägre andel fibrer i foderstaten kan mängden flyktiga fettsyror öka i våmmen. READ MORE
-
3. Extrusion of grass silage and its effect on feed intake, milk production and ingestive behaviour of dairy cows
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Grass and clover ley is the main forage crop in Sweden, however, its restrictive role in feed intake limits the total amount included in the diet of a dairy cow. This study examined the effect of extrusion on grass silage intake, milk production, ingestive behaviour and rumen pH. READ MORE
-
4. Hållbar boskapsproduktion : växthusgaser från nötkreatur och möjliga strategier för minskade utsläpp
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Hållning av nötboskap genererar utsläpp av de tre växthusgaserna koldioxid, lustgas och metan. Alla tre har stor betydelse för klimatet på jorden då de bidrar till den pågående globala uppvärmningen. Utsläpp från dessa växthusgaser kan delas in de som kommer direkt ur korna samt indirekta utsläpp som genereras vid skötseln av dem. READ MORE
-
5. Våm-pH hos mjölkkor : jämförelse av mättekniker och pH-förändring i samband med foderintag
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Våmmens pH hos mjölkkor varierar under dygnet och mikroberna i våmmen behöver ett pH mellan 6-6,5 för att fungera optimalt. Normalt hålls våm-pH stabilt genom att kon absorberar flyktiga fettsyror (VFA) till blodet och den viktigaste mekanismen är saliven vilket har en buffringsförmåga då den innehåller bikarbonat och vätefosfatjoner. READ MORE