Essays about: "Whole milk"

Showing result 16 - 20 of 97 essays containing the words Whole milk.

  1. 16. Etiska aspekter på grishållning

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Alexandra Granlund; [2019]
    Keywords : utilitarismen; djurrättighetsetiken; rättfärdiga; grishållning; etik; gris; kött;

    Abstract : Grisen har sedan långt tillbaka i tiden varit en viktig källa till kött för människan och än idag är griskött populär mat i stora delar av världen. Till skillnad från exempelvis får och kor, som hålls för såväl kött som ull respektive mjölk, hålls grisar med det primära syftet att förse människan med produkter från dess döda kropp. READ MORE

  2. 17. En utredning av Nyckelhålet med fokus på miljömässig hållbarhet : ger kriterierna vägledning för Livsmedelsverkets kostråd ”ät grönare”?

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Elsa Ramberg; [2019]
    Keywords : Nyckelhålet; miljömässig hållbarhet; hälsa; Vegetabiliska alternativ till kött och mejeri; SLVFS 2015:1;

    Abstract : Diskussionen om klimat och miljö tar allt större plats i vår vardag och under de senaste åren har livsmedelsproduktionens koppling till dessa ämnen uppmärksammats. Medvetenheten om vilka livsmedel som är miljömässigt hållbara ökar och mycket forskning tyder på att livsmedel baserade på vegetabiliska råvaror har lägre klimatpåverkan i koldioxidutsläpp såväl som vattenanvändning och landanvändning än animaliska livsmedel. READ MORE

  3. 18. Implementation of improved fat standardization using statistical process control

    University essay from Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Author : Lovisa Bjenning; [2019]
    Keywords : Milk; Whole milk; Semi-skimmed milk; Fat content; Statistical process control; MilkoScan FT2;

    Abstract : The aim of this project was to apply statistical process control (SPC) and measure the variation of fat content in milk in order to improve the standardization, so that the fat content does not change more than 0.03 percentage units from target. Recommendations of how to adjust the standardization should also be developed. READ MORE

  4. 19. Milking routines, milk yield and udder health on smallholder dairy farms in Baringo, Kenya

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Maja Forssell; [2018]
    Keywords : milk yield; milking routines; somatic cell count SCC ; udder health; management; hygiene; market; pH;

    Abstract : The aim of the project was to investigate possible differences in milking rou-tines, milk yield and udder health between smallholder dairy farms in the highlands (HL) and lowlands (LL) in Baringo county, Kenya, and identify management aspects that could be improved to increase milk yield. The ob-jective was further to study milk handling practices of primary dairy cooper-atives in Baringo and to describe challenges they are facing. READ MORE

  5. 20. Subjektiva metoder för detektion och gradering av hälta hos mjölkkor

    University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Author : Jenny Carlander; [2018]
    Keywords : hälta; bedömning; prevalens; mjölkkor;

    Abstract : Hälta hos mjölkkor är ett omfattande djurvälfärdsproblem. Smärta från kons rörelseapparat orsakar problem genom att begränsa rörligheten vilket leder till kortare ättid och mindre tydligt brunstbeteende. Hälta är det tredje största orsaken till produktionsförluster efter fertilitetsproblem och mastit. READ MORE