Essays about: "acetylering"
Showing result 1 - 5 of 7 essays containing the word acetylering.
-
1. Methods and Potentials of Kraft Lignin Esterification
University essay from KTH/Fiber- och polymerteknologiAbstract : Lignin, en av huvudkomponenterna i lignocellulosabiomassa, utgör en stor mängd av sidoströmen från massaindustrin. Lignin är aromatiska makromolekyler som förekommer i rikliga mängder i naturen och uppvisar unika antioxidant-, uv-skyddande, anti-ultravioletta, antikorrosiva och antimikrobiella egenskaper, etc. READ MORE
-
2. Epigenetiskt arv
University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsAbstract : Epigenetik är den del av genetiken som behandlar förändringar i genuttryck som är oberoende av förändringar i DNA-sekvensen. Det som styr vilka gener som uttrycks och får effekt på fenotyp har studerats av forskare sedan 70-80-talet. READ MORE
-
3. Fracture characteristics of acetylated birch - Experimental and numerical studies
University essay from Lunds universitet/Institutionen för byggvetenskaper; Lunds universitet/ByggnadsmekanikAbstract : Modication of wood is carried out to increase the durability and dimensional stability of wood, and one of the modication methods is acetylation. Acetylation of wood means that polymers in the cell wall react with acetic anhydride. READ MORE
-
4. Design and Preparation offilms from Birchwood Xylan
University essay from KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)Abstract : Using and finding applications from biomass is and will continue to be an important subject forresearch, and biomass from trees, has shown several outstanding aspects other than just for the pulpand paper applications. It is now, more than ever, time to find efficient uses for all the woodcomponents, in particular, the hemicelluloses. READ MORE
-
5. Modifierad stärkelse i livsmedel : en översikt över kemiska modifikationer
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : Olika typer av stärkelse är mycket viktiga råvaror i livsmedelstillverkning, inte bara som energirik kolhydrat utan även som en tillsats för att reglera livsmedels textur och viskosi- tet. Modifierad stärkelse kan tillverkas med hjälp av en rad olika kemiska, enzymatiska och fysikaliska metoder. READ MORE