Essays about: "anthocyanins"
Found 4 essays containing the word anthocyanins.
-
1. Söta svarta vinbär - Kartläggning av kvalitetsegenskaper med fokus på antocyaniner
University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Abstract : Svarta vinbär, Ribes nigrum, är ett bär med lång historia i Sverige och har många kvalitativa egenskaper inte minst hur ett hälsoperspektiv. Dock faller inte detta bär alla i smaken på grund av dess sura smak, därför har förädling med fokus på att få fram en sötare smak utförts vid SLU. READ MORE
-
2. Light stability of purple corn anthocyanins microencapsulated with different wall materials
University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Abstract : Anthocyanin, a subgroup of flavonoids, is one of the most extensively distributed plant-based components (Pedreschi R,2007). What impedes a broader industrial adoption of anthocyanins is its poor stability. Micro-encapsulation is one of the most popular techniques to protect the anthocyanins from oxidation. READ MORE
-
3. Traditionell lösningsmedelsextration av blåbärspulver : extraktion och optimering
University essay from SLU/Department of Forest Biomaterials and Technology (from 131204)Abstract : De Nordiska skogsbären är idag väldigt attraktiva på världsmarknaden, idag används blåbäret blandanat som ett råmaterial för produktion av näringstillskott, kosmetik och hälsoprodukter. Men av de blåbär som växer i de svenska skogarna plockas bara uppskattningsvis fem procent. READ MORE
-
4. Anthocyanins and their effects on blood pressure
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : Flavonoids, naturally occurring secondary metabolites in plants, have been associated with positive effects on high blood pressure (hypertension) which is one of the most important risk factors for cardiovascular disease. Anthocyanins, a subgroup of flavonoids, have in more recent years gained particular attention for its effects on blood pressure. READ MORE