Essays about: "anthocyanins"

Found 4 essays containing the word anthocyanins.

  1. 1. Söta svarta vinbär - Kartläggning av kvalitetsegenskaper med fokus på antocyaniner

    University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Author : Anna Lundberg; [2023]
    Keywords : HPLC; titrerbar syra; BRIX; upplevd sötma; öslig torrsubstans; hälsoaspekter; Ribes nigrum;

    Abstract : Svarta vinbär, Ribes nigrum, är ett bär med lång historia i Sverige och har många kvalitativa egenskaper inte minst hur ett hälsoperspektiv. Dock faller inte detta bär alla i smaken på grund av dess sura smak, därför har förädling med fokus på att få fram en sötare smak utförts vid SLU. READ MORE

  2. 2. Light stability of purple corn anthocyanins microencapsulated with different wall materials

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Yang Cai; [2018]
    Keywords : Anthocyanin; micro-encapsulation; SEM; micro-encapsulation efficiency; HPLC; degrading rate; food technology; livsmedelsteknologi; Technology and Engineering;

    Abstract : Anthocyanin, a subgroup of flavonoids, is one of the most extensively distributed plant-based components (Pedreschi R,2007). What impedes a broader industrial adoption of anthocyanins is its poor stability. Micro-encapsulation is one of the most popular techniques to protect the anthocyanins from oxidation. READ MORE

  3. 3. Traditionell lösningsmedelsextration av blåbärspulver : extraktion och optimering

    University essay from SLU/Department of Forest Biomaterials and Technology (from 131204)

    Author : Jimmie Klum; [2017]
    Keywords : traditionell lösningsmedelsextraktion; Box-behnken design; nära infraröd spektroskopi;

    Abstract : De Nordiska skogsbären är idag väldigt attraktiva på världsmarknaden, idag används blåbäret blandanat som ett råmaterial för produktion av näringstillskott, kosmetik och hälsoprodukter. Men av de blåbär som växer i de svenska skogarna plockas bara uppskattningsvis fem procent. READ MORE

  4. 4. Anthocyanins and their effects on blood pressure

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Martina Christerson; [2016]
    Keywords : anthocyanidins; anthocyanins; cardiovascular health; hypertension; blood pressure; NO;

    Abstract : Flavonoids, naturally occurring secondary metabolites in plants, have been associated with positive effects on high blood pressure (hypertension) which is one of the most important risk factors for cardiovascular disease. Anthocyanins, a subgroup of flavonoids, have in more recent years gained particular attention for its effects on blood pressure. READ MORE