Essays about: "antinutritionella substanser"

Showing result 1 - 5 of 6 essays containing the words antinutritionella substanser.

  1. 1. Åkerböna till slaktkyckling - effekt av enzymtillsats

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Ida Elgåsen; [2015]
    Keywords : slaktkyckling; åkerböna; enzymtillsats; proteas; amylas; ANS; broiler; faba bean; feed enzyme; protease; amylase;

    Abstract : I Sverige är soja det vanligaste proteinfodermedlet inom fjäderfäproduktionen. Att utfodra med inhemska proteinfodermedel istället för soja kan göra slaktkycklingsproduktionen mer hållbar. I Sverige är åkerbönan ett alternativ att ersätta sojan med då den är rik på råprotein och skördarna i landet har ökat de senaste åren. READ MORE

  2. 2. Svenskodlade baljväxter som proteinfodermedel till fjäderfä

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Hanna Berntsson; [2012]
    Keywords : Fjäderfä; Foder; Baljväxter; Protein; Produktionsparametrar;

    Abstract : Soja är den mest använda proteinkällan till fjäderfä i Sverige och mycket soja importeras i dagsläget. Då soja nämns mycket ur klimatsynpunkt, skövling av regnskog, minskad biologisk mångfald, är användning av svenskodlade proteinfodermedel som ärt, åkerböna och lupin av intresse. READ MORE

  3. 3. Tillagning i mikrovågsugn och dess effekt på livsmedel : En jämförelse med konventionell tillagning

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Linda Gottfridsson; [2011]
    Keywords : Mikrovågsugn; Tillagning; Konventionell; Näringsämne;

    Abstract : Microwave is a time- efficient device for heating and reheating of foods. Despite the fact that its effects on foods have been evaluated during a long period of time, without any more negative effects shown compared to conventional cooking, one third of the Swedish population believes (in 2010) it accounts for a higher loss of nutrition. READ MORE

  4. 4. Tillagning i mikrovågsugn och dess effekt på livsmedel : en jämförelse med konventionell tillagning

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Linda Gottfridsson; [2011]
    Keywords : mikrovågsugn; tillagning; näringsämnen; konventionell;

    Abstract : Microwave is a time- efficient device for heating and reheating of foods. Despite the fact that its effects on foods have been evaluated during a long period of time, without any more negative effects shown compared to conventional cooking, one third of the Swedish population believes (in 2010) it accounts for a higher loss of nutrition. READ MORE

  5. 5. Inhemsk trindsäd i fodret till suggor och smågrisar

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Joanna Oliver; [2010]
    Keywords : Suggor; Smågrisar; Trindsäd; Foder; Inverkan;

    Abstract : Intresset för alternativa proteinfoder ökar mer och mer i och med den pågående klimatdebatten. Eftersom sojabönan inte kan odlas i Sverige medför det istället att den importeras vilket har börjat ifrågasättas. READ MORE