Essays about: "askorbinsyra"

Showing result 1 - 5 of 7 essays containing the word askorbinsyra.

  1. 1. Performance of a New Tetra Recart® Package Storing Oxygen Sensitive Food

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Thea Mathisson; Sofia Göransson; [2022]
    Keywords : Shelf Life; Ascorbic Acid; Vitamin C; Browning; Headspace; Tetra Recart®; Food Engineering; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Abstract : Tetra Recart® är ett innovativt, kartong-baserat förpackningsalternativ till konserverad mat. Tetra Pak® har sett en ökad efterfrågan på en mindre förpackningsvolym av Tetra Recart®, vilket har gjort att Tetra Recart® utvidgat förpackningsportfolion med en ny, mindre förpackning på 100 mL. READ MORE

  2. 2. An investigating study of apparent viscosity decrease in rose hip soup

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Anna Wernersson; [2016]
    Keywords : rose hip soup; enzymes; rose hip flour; apparent viscosity degradation; enzyme inactivation; α-amylase; rosehip soup;

    Abstract : A rose hip soup manufacturing company has significant problems with a too low apparent viscosity of their product. Compiled historical data between the years 2007 and 2015 proves that the problem has been present for at least 8 years with many batches that does not live up to current quality standards. READ MORE

  3. 3. Mältningens påverkan på sekundärmetaboliter : med fokus på havre och vete

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Michaela Isoz; [2016]
    Keywords : mältning; havre; vete; aminosyror; antioxidanter;

    Abstract : Havre och vete är två av människans mest förädlade spannmål och används världen över. Nya produkter kommer ut på marknaden hela tiden tack vare nya tekniker i livsmedelsindustrin. Mältningsprocessen har länge används inom öl tillverkningen men har utvecklats mer och mer för att få ut nya produkter. READ MORE

  4. 4. Innehåller stressad spenat mer antioxidanter?

    University essay from SLU/Horticulture (until 121231)

    Author : Sofia Roos; [2012]
    Keywords : spenat; Spinacia oleracea; antioxidanter;

    Abstract : I dagens samhälle är hälsosam mat ett hett ämne. Allmänhetens intresse och kunskap gör att efterfrågan på nyttigare livsmedel ökar. Till följd av det undersöks det idag om det går att stressa växter för att få fram nyttigare livsmedel. Spenat är en av dessa grödor. READ MORE

  5. 5. Effekten av arktiskt klimat på inre kvalitet hos bär

    University essay from SLU/Horticulture (until 121231)

    Author : Lilly Kristensen; [2009]
    Keywords : arktiskt klimat; bär; metaboliter; askorbinsyra; fria radikaler; antioxidanter;

    Abstract : This project is a literature study with the hypothesis that Arctic climate has a positive effect on the accumulation of metabolites in berries. Plant metabolites are often divided into primary and secondary metabolites. READ MORE