Essays about: "bacteria"
Showing result 6 - 10 of 1032 essays containing the word bacteria.
-
6. TOXICITY DRIVERS IN CHEMICAL MIXTURES FROM THE SWEDISH WEST COAST – EFFECTS ON PELAGIC COMMUNITIES
University essay from Göteborgs universitet / Institutionen för biologi och miljövetenskapAbstract : Human society benefits from a range of ecosystem services provided by the oceans, such as oxygen production, carbon storage, and fishing. However, these services are relying on the ecosystem’s functional and structural integrity, which are correlated to its biodiversity. READ MORE
-
7. Diagnostisk användbarhet av vaginalcytologi hos tik
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Syftet med detta arbete var att jämföra östradiolkoncentrationer och östradiolpåverkan på vaginal-epitelet hos tikar i olika löpstadier och tikar med sjukdomstillstånden pyometra och juvertumörer, och på så sätt studera användbarheten av vaginalcytologi som diagnostiskt verktyg vid dessa sjukdomstillstånd. Syftet var även att jämföra två olika metoder för att utvärdera vaginalutstryk. READ MORE
-
8. Hundägares motivation till utfodring med färskfoder och deras inställning till sterilisering av foder: en enkätstudie
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Att utfodra sin hund med färskfoder, även känt som Raw meat based diets (RMBD), har ökat i popularitet de senaste åren. Förespråkare av dieten menar att den är överlägsen traditionella våt- och torrfoder gällande näringsinnehåll och positiva effekter på hundens hälsa. READ MORE
-
9. Tandstensborttagning med ultraljudstandborste : en pilotstudie
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Tandsten är ett vanligt förekommande problem hos våra hundar. Tandsten i sig är inte patologiskt men främjar fortsatt tillväxt av plack och bakterier vilket kan leda till parodontal sjukdom. READ MORE
-
10. Method development of flow cytometry analysis of yeast and lactic acid bacteria viability for alcohol fermentation
University essay from Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi; Lunds universitet/BioteknikAbstract : The usage of yeast in conventional brewing techniques involving alcoholic fermentation is an age-old process. Analyzing the viability and obtaining physiological information regarding the microbial diversity of the fermentation samples plays a pivotal role in obtaining real-time information as well as developing a more efficient process design. READ MORE