Essays about: "bakteriehalt"

Found 4 essays containing the word bakteriehalt.

  1. 1. Juverhälsa i automatiska mjölkningssystem

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Fanny Sjölinder; [2016]
    Keywords : juverhälsa; automatiskt mjölkningssystem; förebyggande åtgärder; udder health; automatic milking; improve;

    Abstract : Syftet med denna litteraturstudie var att öka kunskapen om automatiska mjölkningssystems inverkan på juvret och juverhälsan samt identifiera möjligheter för lantbrukaren att arbeta förebyggande med juverhälsan i besättningen. Mastit, juverinflammation, är en smärtsam, kostsam och livsmedelsförstörande sjukdom. READ MORE

  2. 2. Mjölkproduktion – kvalitetssäkring från gård till mejeri samt möjliga risker för konsumenten

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Sanna Lindberg; [2013]
    Keywords : mjölk; kvalitetssäkring; HACCP; humanpatogener; värmeresistenta bakterier; psykrotrofa bakterier;

    Abstract : Kvalitetssäkringssystem används i livsmedelsproduktionen för att identifiera och kontrollera de potentiella faror som kan påverka slutproduktens kvalité och säker-het. I produktionen av pastöriserad dryckesmjölk är Hazard Analysis Critical Con-trol Point (HACCP) ett väl etablerat redskap som används för att eliminera de mi-krobiella, kemiska och fysikaliska risker som kan drabba mjölk. READ MORE

  3. 3. Problem med röda hamburgare efter tillagning : bakgrund och möjliga lösningar

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Carina Gossas; [2006]
    Keywords : hamburgare; röd färg; minolta; a*-värden; myoglobin; DFD-kött; kryddor; bakterier;

    Abstract : Persistent pink in beef patties and hamburgers is a problem in the meat industry that has been known for a few decades. It is a costly problem as it can give rejections of food by consumers. Studies around the world have tried to solve the problem but it still remains a mystery. There are many different theories of what is causing the red colour. READ MORE

  4. 4. LCA av dricksvattendesinfektion : en jämförelse av klor och UV-ljus

    University essay from SLU/Dept. of Biometry and Engineering

    Author : Cecilia Ekvall; [2004]
    Keywords : LCA; dricksvatten; desinfektion; metoder; bakteriehalt;

    Abstract : Disinfection methods for drinking-water produced at the two water works of Stockholm Water Co are compared in this study. Three different nethods are compared; disinfection with chlorine gas, disinfection with sodium hypochlorite and disinfection with UV-light and monochloramine. The method used is Life cycle assessment, LCA. READ MORE