Essays about: "bakteriehalt"
Found 4 essays containing the word bakteriehalt.
-
1. Juverhälsa i automatiska mjölkningssystem
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Syftet med denna litteraturstudie var att öka kunskapen om automatiska mjölkningssystems inverkan på juvret och juverhälsan samt identifiera möjligheter för lantbrukaren att arbeta förebyggande med juverhälsan i besättningen. Mastit, juverinflammation, är en smärtsam, kostsam och livsmedelsförstörande sjukdom. READ MORE
-
2. Mjölkproduktion – kvalitetssäkring från gård till mejeri samt möjliga risker för konsumenten
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : Kvalitetssäkringssystem används i livsmedelsproduktionen för att identifiera och kontrollera de potentiella faror som kan påverka slutproduktens kvalité och säker-het. I produktionen av pastöriserad dryckesmjölk är Hazard Analysis Critical Con-trol Point (HACCP) ett väl etablerat redskap som används för att eliminera de mi-krobiella, kemiska och fysikaliska risker som kan drabba mjölk. READ MORE
-
3. Problem med röda hamburgare efter tillagning : bakgrund och möjliga lösningar
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : Persistent pink in beef patties and hamburgers is a problem in the meat industry that has been known for a few decades. It is a costly problem as it can give rejections of food by consumers. Studies around the world have tried to solve the problem but it still remains a mystery. There are many different theories of what is causing the red colour. READ MORE
-
4. LCA av dricksvattendesinfektion : en jämförelse av klor och UV-ljus
University essay from SLU/Dept. of Biometry and EngineeringAbstract : Disinfection methods for drinking-water produced at the two water works of Stockholm Water Co are compared in this study. Three different nethods are compared; disinfection with chlorine gas, disinfection with sodium hypochlorite and disinfection with UV-light and monochloramine. The method used is Life cycle assessment, LCA. READ MORE