Essays about: "baljväxter"
Showing result 6 - 10 of 71 essays containing the word baljväxter.
-
6. Raps till mjölkkor – ett närproducerat proteinfoder
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : I Sverige utfodras mjölkkor med grovfoder som vanligtvis består av vallväxter, gräs och/eller baljväxter som har en hög halt av proteiner om det är skördat i det tidiga stadiet. Det kompletteras i regel med spannmålsbaserat kraftfoder, vilket dock inte är tillräckligt för att täcka kornas proteinbehov. READ MORE
-
7. Käringtand, parasiter och emissioner från idisslare : en litteraturstudie om samodling med käringtand och effekter av kondenserade tanniner
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Käringtand (Lotus corniculatus L.) kommer ursprungligen från medelhavsområdet men förekommer idag i olika delar av världen. Historiskt har käringtand hävdat sig väl i torra klimat samt i mindre produktiva områden där baljväxter som blålusern (Medicago sativa L.) och rödklöver (Trifolium pratense L. READ MORE
-
8. Höstraps + frostkänsliga baljväxter = sant? : en undersökning av samodlingseffekter på förekomsten av skadeinsekter
University essay from SLU/Dept. of Plant Protection BiologyAbstract : Raps, Brassica napus, är en vanlig gröda som odlas främst som oljeväxt. Grödan har ett stort behov av kväve för fullgod tillväxt. READ MORE
-
9. Effekter av ko- och fårbete på flora och fauna i hagmarker
University essay from SLU/Dept. of EcologyAbstract : Öppna gräsmarker är viktiga för många olika djur och växtarter, de är dock inte lika vanliga som de en gång var och i samband med ett moderniserat jordbruk. Dessa gräsmarker är ofta beroende av skötsel i form av till exempel slåtter eller bete för att bibehålla sina ekologiska strukturer, som till exempel låg näringshalt och stora öppna ytor. READ MORE
-
10. Exploring the Potential Plant Proteins as Structuring Agents: Designing Plant Based Alternatives to Dairy Products
University essay from KTH/Industriell bioteknologiAbstract : Dagens livsmedelsindustri genomgår just nu ett skifte mot mer hållbara lösningar. Ett område som kräver större fokus är utveckling av växtbaserade substitut för kött- och mjölkprodukter. Den största utmaningen här är att utveckla produkter med näringsinnehåll, textur och smak som efterliknar de animaliska produkterna. READ MORE