Essays about: "beef breeding"
Showing result 1 - 5 of 42 essays containing the words beef breeding.
-
1. How does a beef x dairy calving affect the dairy cow’s following lactation period?
University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsAbstract : In dairy x beef breeding, much of the research has focused on the performance of the crossbred calves, yet little focus has been given to the subsequent performance of the cow itself. This study aimed to evaluate the performance of dairy cows for milk yield, fertility, and survival traits after giving birth to crossbred calves, and to compare this to the performance of dairy cows after giving birth to purebred dairy calves. READ MORE
-
2. Assessing the benefits from joining the International beef cattle genetic evaluation (Interbeef) at SLU’s Interbull Centre : Estonia as a case study
University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsAbstract : In 2019 the Interbeef Working Group started offering a new Service: the “Interbeef Pilot run”. The Service, developed and provided by Interbull Centre, consists in an international genetic evaluation for beef breeds using pre-defined genetic parameters. READ MORE
-
3. Attityder, normer och hinder till traditionell och digital livdjursförmedling : hur påverkas användningen och hur inverkar användningen på kvalité, konkurrenskraft och främjandet av mervärden i nötköttsbranschen?
University essay from SLU/Dept. of People and SocietyAbstract : I svensk nötköttsproduktion råder stor diversitet i avelsmaterial och produktionsformer. Diversitet gör att det finns en rad olika kvalitetsegenskaper och mervärden för livdjur i ett förmedlingsstadie. Majoriteten av förmedlingen sker genom de två största slakterierna i Sverige, HK Scan och KLS Ugglarps. READ MORE
-
4. Aspekter att beakta för en kostnadseffektiv uppfödning av slaktkvigor : tre fallstudier i nötköttsproduktion
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Nötköttsproduktionens klimatpåverkan och de etiska aspekter som omgärdar den är idag mycket ifrågasatt och omdebatterad. Samtidigt är branschen mycket pressad i form av fluktuerande slakt- och kalvpriser, dyra uppfödningskostnader och insatsmedel. READ MORE
-
5. Produktionsmodeller för nöt : hur uppfödningstiden påverkar energibehovet
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Examensarbetet har utförts som en avgränsad del i Interregprojektet REKS ”Regional nöt- och lammköttsproduktion - en tillväxtmotor”. Interregprojektet har som mål att stärka den ekonomiska tillväxten hos nöt- och lammköttsföretag. De vill öka kunskapen om hur klimatbelastningen ser ut och vad som kan göras för att minska den. READ MORE