Essays about: "chewing activity"

Showing result 1 - 5 of 8 essays containing the words chewing activity.

  1. 1. Extrusion of grass silage and its effect on feed intake, milk production and ingestive behaviour of dairy cows

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Markos Managos; [2020]
    Keywords : extrusion; grass silage; dairy cows; milk production; milk composition; rumen pH; ingestive behaviour;

    Abstract : Grass and clover ley is the main forage crop in Sweden, however, its restrictive role in feed intake limits the total amount included in the diet of a dairy cow. This study examined the effect of extrusion on grass silage intake, milk production, ingestive behaviour and rumen pH. READ MORE

  2. 2. Våm-pH hos mjölkkor : jämförelse av mättekniker och pH-förändring i samband med foderintag

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Veronica Furenbäck; [2019]
    Keywords : nätmagens pH; våmacidos; SARA; LRCpH; eBolus; buffring; salivflödeshastighet; tuggaktivitet; idissling; peNDF; partikellängd; sortering;

    Abstract : Våmmens pH hos mjölkkor varierar under dygnet och mikroberna i våmmen behöver ett pH mellan 6-6,5 för att fungera optimalt. Normalt hålls våm-pH stabilt genom att kon absorberar flyktiga fettsyror (VFA) till blodet och den viktigaste mekanismen är saliven vilket har en buffringsförmåga då den innehåller bikarbonat och vätefosfatjoner. READ MORE

  3. 3. Intensively processed silage using Bio-extruder : effects on gas production and forage digestibility

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Emma Elgemark; [2019]
    Keywords : digestion rate; timothy; red clover; gas production; NDF digestibility; extruder Abstrac;

    Abstract : The dairy cow requires a high feed intake to maintain a high milk production and forage is a crucial component in dairy cows diet. Forage stimulates chewing activity and rumination which contributes to a normal and effective rumen function. READ MORE

  4. 4. Grovfodrets partikelstorlek och dess inverkan på konsumtion och foderutnyttjande hos mjölkkor

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Emma Elgemark; [2017]
    Keywords : torrsubstansintag; tuggning; idissling; salivproduktion vommiljö; buffring;

    Abstract : Grovfoder i form av gräs, majs eller baljväxter är den viktigaste komponenten i mjölkkors foderstat då det bidrar till att upprätthålla en normal vomfunktion. Grov-foder stimulerar tuggning och idissling som reducerar grovfodrets partikelstorlek, vil-ket krävs för att fodret ska kunna passera genom vommen. READ MORE

  5. 5. Beteende som indikator på näringsmässig obalans hos idisslare

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Filippa Larsson; [2014]
    Keywords : idisslare; näringsbehov; näringsmässig obalans; beteende; stereotypier;

    Abstract : Beteende skulle kunna vara en användbar markör för näringsmässig obalans hos idisslare om det finns en motivation hos djuret att kompensera obalansen genom selektivt ätbeteende. Idisslare sägs inneha en ”näringsvisdom” som innebär att de har förmågan att selektera olika sorters växter av varierande näringsinnehåll och toxiner för att möta deras näringsmässiga behov och undvika förgiftning. READ MORE