Essays about: "crop storage after harvesting"
Found 5 essays containing the words crop storage after harvesting.
-
1. Biopreservation effects with Wickerhamomyces anomalus after 2 months moist airtight storage of sorghum
University essay from SLU/Dept. of MicrobiologyAbstract : Today one third of all produced food is thrown away and one reason for this is microbial spoilage. Hunger and malnutrition in Africa could be reduced if the food loss is reduced. Wickerhamomyces anomalus is a possible biocontrol agent in food science that has shown antifungal and antibacterial effects on, for example, stored barley. READ MORE
-
2. Timotejens uthållighet i vall
University essay from SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern SwedenAbstract : Timotej (Phleum pratense L.) är ett mycket vanligt vallgräs i nordliga områden i Europa, Kanada och Japan. Fleråriga vallar kan bestå av perenna gräs och baljväxter. Vallen utgörs oftast av en blandning av flera arter. READ MORE
-
3. Orsaker till problem med skal-fasthet hos matpotatis
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Idag ställs stora krav på matpotatisen utseende. Att förbättra skalfinishen är många gånger önskvärt för matpotatisodlaren. En försämring av skalfastheten hos etablerade matpotatissorter har uppmärksammats av Lars Bolin, VD på Svensk Potatis. READ MORE
-
4. Effekt av skördetidpunkt och tillsatsmedel påkvalitet och lagringsstabilitet hos majsensilagelagrat under olika tidsperioder
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : SammanfattningMajsensilage blir allt vanligare i svenska foderstater och då är det viktigt att ha ett branäringsinnehåll och en god hygienisk kvalitet. Det kan uppnås genom att skörda vid rätttidpunkt samt att motverka värmegång i ensilaget efter öppning av silon med hjälp avtillsatsmedel vid skörd. READ MORE
-
5. Odlingens och lagringens inverkan på utsädes grobarhet
University essay from SLU/Dept. of Crop ScienceAbstract : At seed-growing the aim is to produce a commodity with high germination capacity, good soundness and purity, and also slight admixture of seeds from other species. The capacity of germination and the vigour of the seeds may become impaired in consequence of mechanical damage, infection of diseases, growth of mould, attacks of vermin, high drying temperature, secret germination, sprouting in the ears etc. READ MORE