Essays about: "cultivars"
Showing result 1 - 5 of 122 essays containing the word cultivars.
-
1. Spridning av mjöldryga genom renkavle
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Mjöldryga (Claviceps purpurea Tul.) är en svampsjukdom som leder till stora skador på framför allt råg och vete. Den är vanligt förekommande i Europa och befaras öka i framtiden. Renkavle (Alopecurus myosuroides Huds. READ MORE
-
2. Förhållanden för pollination i rödklöver; konstant eller tidsbunden variation? : undersökning av tidpunktens inflytande över variation i pollinering och frösättning hos Trifolium pratense L.
University essay from SLU/Dept. of Plant Protection BiologyAbstract : Frösättning i klöver (Trifolium pratense L.) är i majoritet av moderna kommersiellt odlade sorter högt varierande och ger en opålitlig och osäker produktion. READ MORE
-
3. Analysing rapeseed leaves from naturally infested fields in Skaraborg to detect Sclerotinia sclerotiorum using Nanopore sequencing
University essay from Högskolan i Skövde/Institutionen för biovetenskapAbstract : Rapeseed is a versatile crop with significant economic value as fuel, food, and feed, contributing to farmers' income. However, its cultivation is often hindered by the devastating plant pathogen Sclerotinia sclerotiorum, which infects numerous plant species, including rapeseed. READ MORE
-
4. Effekt av olika odlingssystem på markstruktur och avkastning : pargårdsstudie i Skåne
University essay from SLU/Dept. of Soil and EnvironmentAbstract : Metoderna att odla jordbruksmark är många. Dessa odlingssystem påverkar markstrukturen och markhälsan på olika vis. Markhälsa är ett begrepp som blir allt viktigare. Under 2023 kommer EU med nya markdirektiv som ska säkra långsiktig odling och hjälpa till att nå klimatmålen. READ MORE
-
5. Nodulation and biomass development of yellow and blue lucerne under pH stress
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Approximately 77% of global arable land use is devoted to forage cultivation, which is the basis for animal production and global food security. Therefore a sustainable and biologically diverse forage cultivation is needed. Feed for cattle needs to contain a good balance between fibre, energy and protein. READ MORE