Essays about: "dairy"
Showing result 21 - 25 of 1038 essays containing the word dairy.
-
21. Balancing Demand and Supply Planning in the Food Supply Chain : Insights from a Dairy Industry Case Study
University essay from KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Abstract : Globalization and increasing demand for a variety of food products have contributed to challenges within the food industry (Zhu et al, 2018). The Food Supply Chain, FSC, involves several processes from production to distribution, involving actors from all the different steps in the network (Rohmer et al., 2018). READ MORE
-
22. Properties & Stability of Hybrid Pea-Dairy Protein Formulas
University essay from Lunds universitet/FörpackningslogistikAbstract : The aim of this study was to investigate the functional properties and stability of hybrid pea-dairy protein formulas. To achieve this goal, the combination of pea protein isolate (PPI) with dairy proteins such as micellar casein isolate (MCI), sodium caseinate (NaCas), whey protein aggregate (WPA) was evaluated. READ MORE
-
23. Nio mjölkproducenters erfarenheter av att vaccinera mot E. coli mastit : en intervjustudie om effekt, arbetsmiljö och administration
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Juverinflammation är en av de vanligaste sjukdomarna som drabbar mjölkkor, juverinflammation kallas också för mastit. Mastit orsakas i huvudsak av bakterier. Olika bakterier ger upphov till olika sorters mastiter med olika sjukdomsförlopp. Mastiterna kan vara kliniska eller subkliniska, det som skiljer dem åt är symptomen och tidsbilden. READ MORE
-
24. Arbetsmiljö och djurvälfärd på små mjölkgårdar
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Det har setts en tydlig minskning av antalet företag med mjölkkor i Sverige, det är framför allt de mindre gårdarna som har minskat i antal. Denna minskning skulle kunna påverka Sveriges livsmedelsförsörjning under krissituationer. READ MORE
-
25. Faktorer som påverkar livslängden hos svenska mjölkkor : effekter på metanutsläppen
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Livslängden hos svenska mjölkkor är idag relativt kort då faktorer som en hög rekryteringsprocent, låg fertilitet, sjukdomar och skador, låg mjölkavkastning, hög inkalvningsålder och en önskan om bättre genetiskt material i nästa generations kvigor spelar in. Alla dessa faktorer påverkar i sin tur metanutsläppen då en mjölkko som lever länge och bidrar till besättningen med sin mjölkavkastning har lägre metanutsläpp än en ko som lever kortare tid. READ MORE