Essays about: "dextrin"

Found 2 essays containing the word dextrin.

  1. 1. Sänkning av vattenaktiviteten i bröd

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Cecilia Ström; [2015]
    Keywords : vattenaktivitet; bröd; polyol; sockerart; salt; fiber; hydrokolloid; dextrin;

    Abstract : Bröd är ett livsmedel med hög vattenaktivitet som gynnar tillväxt av bakterier av släktet Bacillus. Syftet med den här rapporten var att med en litteraturstudie undersöka om det går att sänka vattenaktiviteten i bröd utan att brödets organoleptiska egenskaper förändras. READ MORE

  2. 2. Barley starch, structure and properties

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Jenny Eriksson; [2012]
    Keywords : Starch; Amylose; Amylopectin; Viscosity; Limit dextrins; Stärkelse; Amylos; Amylopektin; Viskositet; Limit dextrin;

    Abstract : Starch is a naturally occurring substance in most plants and is used as energy storage. It is a component that mainly consists of amylose and amylopectin. Together they build a complex pattern which gives starch its specific properties. READ MORE