Essays about: "diande kalvar"
Showing result 1 - 5 of 8 essays containing the words diande kalvar.
-
1. Short and long-term effects on the teat tissue in a Cow Calf Contact system with automatic milking
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : The interest in keeping calves with their lactating dams in dairy production is increasing, among both dairy farmers and consumers. This MSc thesis is a part of an ongoing project at the Swedish University of Agriculture (SLU) where a cow-calf contact system with automatic milking is studied. READ MORE
-
2. Ko och kalv tillsammans : en studie om kalvhälsa hos mjölkraskalvar som får gå med sin mamma
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Studiens syfte var att undersöka hur mjölkraskalvars hälsa påverkades med avseende på passiv immunitet och sjuklighet, beroende på om de fick dia fritt på sina mödrar och gå i grupp med kor och kalvar (försöksgrupp), eller om kalvarna separerades kort efter födseln, utfodrades manuellt och gick i grupp med 4-5 kalvar (kontrollgrupp). Totalt följdes 20 försökskalvar och 19 kontrollkalvar från födseln till 28 dagars ålder. READ MORE
-
3. Risker och fördelar för juverhälsan vid kombinerad digivning och mjölkning
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Intresset för en mer naturlig djurhållning ökar både hos konsumenter och mjölkbönder i Sverige och Europa. För att öka djurens möjlighet till ett mer naturligt liv kan man låta kalven gå med mamman under hela eller delar av mjölkutfodringstiden. READ MORE
-
4. Comparison of three different colostrum feeding methods on passive transfer of immunity, growth and health in dairy calves
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Transfer of passive immunity occurs in most animals across the placenta. In calves however, the maternal blood supply is separated from the calf. As a result, no in utero transmission of immunoglobulins occurs and the calves depends solely on ingestion of immunoglobulins from colostrum. READ MORE
-
5. Traditional milk production in cattle in a semi-arid area in Kenya
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Livestock of pastoralists provide meat, milk, blood, dung and are useful for transportation purposes. In semi-arid and arid areas with very low precipitation the herder must often walk far distances to feed the livestock. This affects the animals’ production, especially of milk. READ MORE