Essays about: "direktstöd"
Found 5 essays containing the word direktstöd.
-
1. Beyond Wine Lakes and Butter Mountains - A Study on the Effects of the Common Agricultural Policy on Sustainable Agriculture in Sweden
University essay from Lunds universitet/Juridiska institutionenAbstract : It is well known that industrial agriculture has extensive negative social, economic and environmental effects. Sustainable agriculture has been designed as a way of out this negative cycle, and is meant to create an agricultural system with temporal stability. READ MORE
-
2. Alternativt resursutnyttjande av nedlagd jordbruksmark : finansiell analys vid beskogning respektive utarrendering av jordbruksmark
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : Under den senare delen av 1900-talet har beskogning av jordbruksmark till och från applicerats i det svenska jord- och skogsbruket (Eriksson et al., 2011). I och med "Omställning 90"erbjöds lantbrukare omställningsstöd för att lägga jordbruksmark i träda eller på annat sätt minska verksamheten (www, Riksdagen, 1, 1995). READ MORE
-
3. Utmaningen för det svenska lantbruket : en studie om inkomsteffekter vid direktstödets avskaffande
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : Under 1957 lades grunden för den gemensamma jordbrukspolitik CAP som idag drivs inom EU. Lantbrukssektorn står idag för en betydande del av EU’s totala budget om 133,8 miljarder euro. Lantbruket inom Europa erhåller årligen stora summor i form av direktstöd. READ MORE
-
4. Erfarenheter av utedrift med köttdjur i Sverige och Kanada
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Beef cattle wintering outdoors should be provided a shelter, e.g. a type of barn or corresponding. This type of production requires appropriate soil types and secured animal welfare. READ MORE
-
5. Lammproduktionens ekonomiska påverkan av MTR
University essay from SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Abstract : The Swedish consumption of lamb a increasing, and today we yearly eat a kilo of lamb per person each year. As a consequence the Swedish degree of self production according to lamb is steadily decreasing, and is today about 39 %.Today Swedish Meats is now cooperating with the Swedish lamb breeders organisation to raise that percentage. READ MORE