Essays about: "effect of fast food on health"

Showing result 1 - 5 of 13 essays containing the words effect of fast food on health.

  1. 1. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Almohannad Alahmad; [2022]
    Keywords : Frysning; ; förskämning; hållbarhet; mikroorganism; upptining;

    Abstract : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. READ MORE

  2. 2. Functionality of oat based food ingredients

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Charlott Vikenborg; Fay Stensson; [2020]
    Keywords : Oat protein; beta-glucans; food technology; livsmedelsteknologi; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Abstract : This master thesis work was performed in collaboration with the agricultural cooperative Lantmännen. With the ambition to take a world leading role in the development of unique products based on oats, Lantmännen has developed two oat based powders; one protein powder, PrOatein™, and one β-glucan powder, PromOat®. READ MORE

  3. 3. Effect of Oat drinks differing in lipid composition on postprandial glucose response and appetite variables in healthy subjects

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Hanaa Hussein; Aishwarya Venkateshan; [2019]
    Keywords : Food chemistry; Oats; Food technology; Applied nutrition; Industriell näringslära; Livsmedelskemi; Technology and Engineering;

    Abstract : Introduction: Obesity and health complications surrounding it have been on rise for a long time due to various factors where lifestyle is one of the most certain causes. Individuals following poor diet, specifically the western pattern diet or anything that comprises an excess of sugars and fats are prone to cardiometabolic diseases. READ MORE

  4. 4. Antinutritionella faktorer i baljväxter : hälsoeffekter, halter och effekter av beredning

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Ylva Henriksson; [2017]
    Keywords : baljväxter; antinutritionella faktorer; proteasinhibitorer; α-amylasinhibitorer; lektiner; saponiner; α-galaktosider; fytat; tanniner; oxalat; lektiner; sojaböna; lupin; bondböna; trädgårdsböna; ärta; lins; beredning; tillagning;

    Abstract : Konsumtion av baljväxter som livsmedel har positiva hälsoeffekter men begränsas av förekomsten av antinutritionella faktorer (ANF). ANF minskar utnyttjandet av näringsämnen genom olika mekanismer, till exempel inhibering av digestionsen-zymer eller komplexbindning med mikro- och makronutrienter, och kan vara direkt skadliga i stora mängder. READ MORE

  5. 5. Effects and safety of selected antagonistic bacteria against Escherichia coli in leafy green vegetables

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Noora Ulla Annikki Nurminen; [2017]
    Keywords : ready-to-eat salad; Antagonist; Escherichia coli; food technology; livsmedelsteknologi; Technology and Engineering;

    Abstract : We live in a busy world, where the demand of ready-to-eat (RTE) salad products has increased rapidly in a relatively short time. Despite of being an easy and fast way to add more vegetables to the daily diet, RTE salads have a serious underlying risk and the amount of vegetable-derived foodborne disease outbreaks has been increasing. READ MORE