Essays about: "ekologiskt bröd"

Found 3 essays containing the words ekologiskt bröd.

  1. 1. Går det att odla ekologiskt vårvete för hantverksmässig bakning i Jämtlands län?

    University essay from SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern Sweden

    Author : Amanda Halvarsson; [2018]
    Keywords : vårvete; lantvetesorter; bakegenskaper; vetets historik; vetets genetik; Triticum; odlingsåtgärder; väderdata; falltal; glutenhalt; kvalitetsegenskaper;

    Abstract : Intresset för hantverksmässig bakning med vete ökar. Utifrån detta kommer denna studie att belysa kedjan från ”jord till bord” genom odlingsförsök, intervjuundersökning samt bakning på mjöl från försökssorterna som bedöms av en smakpanel. Sortförsöket med vårvete (Triticum Aestivum L. READ MORE

  2. 2. Vad efterfrågar konsumenten på den svenska brödmarknaden? : en empirisk undersökning utförd med en kvalitativ metod

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Carin Blom; [2010]
    Keywords : Marknadsföring; livsmedel; marknadsföringsmix; fokusgruppsintervju; Polarbröd;

    Abstract : Då dagens konsumenter blivit mer medvetna om hälsa, miljö och dessutom blivit mer krävande och informationshungriga (McCluskey, 2000) krävs det att företag och framförallt livsmedelsföretag lyssnar på konsumenters efterfrågan och försöker ta fram produkter som motsvarar konsumenternas krav. Trots att konsumenter blivit mer hälso- och miljömedvetna är det få konsumenter som i butikerna verkligen köper miljövänliga eller miljömärka varor (Magnusson et al, 2001). READ MORE

  3. 3. Hur värderar konsumenter ekologiskt bröd? : en värderingsstudie med Contingent Valuation Method

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Carin Blom; [2010]
    Keywords : Miljövärdering; betalningsvilja; RUM; ekologiskt bröd;

    Abstract : Då dagens konsumenter har blivit mer hälsomedvetna, har bättre tillgång på information och är dessutom mer krävande har efterfrågan på mer hälsosamma, säkra och miljövänliga livsmedel ökat starkt de senaste åren (McCluskey, 2000). Företag behöver därför uppmärksamma konsumenters efterfråga och skapa mer miljövänliga produkter för att skapa ett hållbart jordbruk och en mer hållbar produktion. READ MORE