Essays about: "ekologiskt kött"
Showing result 1 - 5 of 9 essays containing the words ekologiskt kött.
-
1. Ökade produktionskostnader och krisberedskap : en intervjustudie från ekologiska nötköttsproducenters perspektiv
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Kriget i Ukraina har bidragit till stora utmaningar för dagens producenter i form av ökade produktionskostnader. Kostnader för insatsvaror, el och drivmedel har skjutit i höjden vilket har bidragit till att lantbrukare tvingats skära ner sin produktion eller i vissa fall lägga ner den helt (LRF 2022b). READ MORE
-
2. Analysis of Per- and Polyfluorinated Substances (PFASs) in Eggs and Hen Food from Örebro County, Sweden
University essay from Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikAbstract : Perfluorinated alkyl substances (PFASs) have been used for various purposes for decades and have shown to have toxic properties. The main source of human exposure seems to be through the dietary where eggs, fish, meat and dairy products are the main sources. READ MORE
-
3. How strain and production system effects chicken welfare and quality in meat : a literature review
University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsAbstract : There are several reasons why organic chicken production is scarce in Sweden. Lack of slow growing (SG) strains combined with higher production costs, lower meat-yield and uncertainty of consumers’ willingness to pay seems to be the main reasons. READ MORE
-
4. Mervärdesmärkning av nöt- och lammkött : en systematisk undersökning av mervärdesmärkt kött
University essay from SLU/Dept. of People and SocietyAbstract : Svenska nöt - och lammköttsproducenter har länge varit pressade av det utländska köttet som idag har 50 % av marknaden. För att förbättra dessa siffror har LRF tagit fram en livsmedelsstrategi med målet att växa med en procent om året till skillnad från två procent minskning som varit fallet de senaste åren. READ MORE
-
5. Hur lantbrukare i Uppland påverkas av att producera lokalt och ekologiskt kött : en fallstudie om Upplandsbondens
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : Marknaden för lokal och ekologisk mat har vuxit och det finns idag flera olika försäljningskanaler för produkter som produceras inom lantbruket. Denna uppsats syftar till att undersöka hur lokala och ekologiska köttbönder i en förening i Uppland påverkas av sin valda produktionsinriktning och försäljningskanal, samt hur de bedömer sin resiliens. READ MORE