Essays about: "energy intake"
Showing result 1 - 5 of 171 essays containing the words energy intake.
-
1. Heritability of methane emission in Swedish Red cattle in northern Sweden
University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsAbstract : Dairy cattle contribute a significant proportion of greenhouse gases (GHG), mainly methane (CH4), among other livestock species. Methane has a negative impact on climate; therefore, its reduction is a top priority for a sustainable dairy production system. READ MORE
-
2. Förekommer förändringar i vätskebalansen hos hästar med EMS vid korttidsbehandling med en SGLT2-hämmare?
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Ekvint metabolt syndrom (EMS) är ett sjukdomskomplex innefattande flertalet riskfaktorer för att utveckla endokrinologisk fång. Främst innebär EMS insulindysreglering (ID), vilket yttrar sig som hyperinsulinemi (onormalt höga koncentrationer av insulin i blodet). READ MORE
-
3. The Impact of Oat and Fruit Consumption on Short-Chain Fatty Acid Production
University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Abstract : This study explored the importance of short-chain fatty acids (SCFAs) in maintaining gut health and how different diets affect their levels. Blood plasma and serum samples from mice subjected to two intervention studies on oats and fruits were analysed to determine SCFA concentrations. READ MORE
-
4. Sockerskattens roll i utvecklingen av hälsosamma matvanor för barn - en studie som belyser hur en sockerskatt kan påverka svenska livsmedelsföretag.
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : Allt fler länder börjar se ett växande folkhälsoproblem samt att det samhällsekonomiska perspektivet påverkas negativt till följd av en hög sockerkonsumtion bland befolkningen. I Sverige har man börjat se en minskning av direktkonsumtionen av socker (råsocker och bitsocker) samtidigt som intaget av socker i form av choklad, konfektyr som bakverk, godis samt läskedrycker har ökat kraftigt. READ MORE
-
5. Climate impact of ultra-processed foods in the Swedish diet
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : The climate impact associated with food consumption is large. The size of the impact depend on the type of food and how it is produced. Food systems are currently changing and urbanization and increased affluence of consumers have led to an overall increase in food consumption and a rise in consumption of processed foods globally. READ MORE