Essays about: "faba beans"
Showing result 1 - 5 of 27 essays containing the words faba beans.
-
1. Swedish “tofu” from faba beans : a textural and structural analysis
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Tofu, a traditional soybean product, is a popular plant-based alternative which could potentially be produced from Swedish-grown faba beans (Vicia faba L.). The aim of this project was to asses the viability of producing a tofu-like faba bean product using food grade gypsum (calcium sulphate) as coagulant. READ MORE
-
2. Höstraps + frostkänsliga baljväxter = sant? : en undersökning av samodlingseffekter på förekomsten av skadeinsekter
University essay from SLU/Dept. of Plant Protection BiologyAbstract : Raps, Brassica napus, är en vanlig gröda som odlas främst som oljeväxt. Grödan har ett stort behov av kväve för fullgod tillväxt. READ MORE
-
3. Exploring the Potential Plant Proteins as Structuring Agents: Designing Plant Based Alternatives to Dairy Products
University essay from KTH/Industriell bioteknologiAbstract : Dagens livsmedelsindustri genomgår just nu ett skifte mot mer hållbara lösningar. Ett område som kräver större fokus är utveckling av växtbaserade substitut för kött- och mjölkprodukter. Den största utmaningen här är att utveckla produkter med näringsinnehåll, textur och smak som efterliknar de animaliska produkterna. READ MORE
-
4. Scent traps and trap crops for broad bean weevil (Bruchus rufimanus) control
University essay from SLU/Dept. of EcologyAbstract : Bönsmyg (Bruchus rufimanus) är en skadeinsekt vars larv orsakar skada i åkerböna (Vicia faba minor L), vilket reducerar bönornas kvalitet och kommersiella värde. Detta projekts syfte var att testa och utvärdera doftfällor i kombination med fångstgrödor som en biologisk kontroll mot bönsmyg. READ MORE
-
5. Smaksättning av vegetabilisk yoghurt på Vicia faba
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : En övergång från animaliska till vegetabiliska proteiner är en attraktiv strategi för att förbättra livsmedelsproduktionen samt minska belastningen på miljön. Bondöna (Vicia faba) är en lämplig proteingröda att odla i Sverige vilket skulle gynna det svenska jordbruket samt var gynnsamt då trenden i samhället just nu är ett intresse för närproducerat. READ MORE