Essays about: "fatty acid oxidation"

Showing result 1 - 5 of 17 essays containing the words fatty acid oxidation.

  1. 1. Utfodring med ensilage till slaktgris : effekter på köttkvalitet och fettsyrasammansättning

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Erika Ohlsson; [2022]
    Keywords : köttkvalitet; fettsyrasammansättning; slaktgris; ensilage; vallfoder; proteinfodermedel;

    Abstract : Ensilage är en potentiell proteinkälla till gris då vallens aminosyraprofil passar grisens behov bra. I Sverige är förutsättningarna för vallodling goda och vallen har positiv inverkan på odlingsmarken. Vallen kan även skapa ett mervärde då den har positiva effekter på grisens välfärd samt är lokalt odlad. READ MORE

  2. 2. Ozone oxidation of fatty acid thin films: a TIR Raman study

    University essay from KTH/Yt- och korrosionsvetenskap

    Author : Frida Preuss; [2022]
    Keywords : ozone oxidation; TIR Raman; fatty acid; vibrational spectroscopy; thin film formation; ozonoxidation; TIR Raman; fettsyra; vibrationsspektroskopi; skapande av tunna filmer;

    Abstract : Detta examensarbete initierades och handledes av Mellifiq, ett företag som arbetar med rening av luft och vatten, där en applikation är rening av köksfrånluft med ozon. Ozon förhindrar att fettpartiklar i frånluften ansamlas på väggarna i kanalen och värmeväxlaren, vilket leder till högre brandsäkerhet och mer effektiv användning av värmeväxlaren. READ MORE

  3. 3. Pelagic fish oil : methods for extraction and purification

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Linda Näsbom; [2020]
    Keywords : Pelagic fish; muscle; lipids; fish oil; pollution; purification; extraction.;

    Abstract : The Pelagic fishes are a wide group of fishes that live in the open water. They could be divided in two groups depending on the size, the small forage fishes and the large predators. These fishes swim regularly and have muscles with high lipid content. There are two types of muscles in the fish. READ MORE

  4. 4. Decreasing barrier while maintaining shelf-life for highly sensitive products - A more recyclable and sustainable packaging for infant formula

    University essay from Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Author : Eva Weishaupt; [2020]
    Keywords : infant formula; packaging material; lipid oxidation; TBARS assay; shelf-life; Technology and Engineering;

    Abstract : With increasing concerns about environmental impacts of the food that is consumed, so is also the concern about packaging materials. This also comprises the packaging that is currently used to pack infant formula (IF), very often containing aluminum as the barrier material. READ MORE

  5. 5. Optimization of Protein Recovery Process from Rapeseed Cake

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Manav Pillai; [2020]
    Keywords : Rapeseed; Food; Protein; Leaching; Recovery; Precipitation; Food engineering; Livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Abstract : The need for sustainable sources of food is brought about by the never-ending exploitation of natural resource that our planet has provided. The heavy dependence on animal-based foods for protein has led to major depletion of the earth’s resources. READ MORE