Essays about: "food price crisis"
Showing result 1 - 5 of 12 essays containing the words food price crisis.
-
1. Framing sustainable consumerism in the retail market : a case study of Axfood
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : The pressure on retail businesses to be a part of, or even lead, the transition into a more sustainable world is putting a lot of pressure on the wholesale market. The debate on whom the responsibility should fall on is divided between consumers, the government, and companies. READ MORE
-
2. Ökade produktionskostnader och krisberedskap : en intervjustudie från ekologiska nötköttsproducenters perspektiv
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Kriget i Ukraina har bidragit till stora utmaningar för dagens producenter i form av ökade produktionskostnader. Kostnader för insatsvaror, el och drivmedel har skjutit i höjden vilket har bidragit till att lantbrukare tvingats skära ner sin produktion eller i vissa fall lägga ner den helt (LRF 2022b). READ MORE
-
3. Insatsvaror i produktionen : hur svenska mjölkproducenter påverkas när priset på insatsvaror ökar
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : I vår samtid förekommer oroligheter i omvärlden som medför konsekvenser inom många områden. Efter en längre period av pandemin Covid-19 samt invasionen av Ukraina i Europa har situationen förändrats markant. READ MORE
-
4. An Investigation of How Well Random Forest Regression Can Predict Demand : Is Random Forest Regression better at predicting the sell-through of close to date products at different discount levels than a basic linear model?
University essay from KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)Abstract : Allt eftersom klimatkrisen fortskrider ökar engagemanget kring hållbarhet inom företag. Växthusgaser är ett av de största problemen och matsvinn har därför fått mycket uppmärksamhet sedan det utnämndes till den tredje största bidragaren till de globala utsläppen. READ MORE
-
5. The Price of Food: Evaluating the effectiveness of the international human rights framework in regulating the impacts of agribusinesses on the right to food amidst the climate crisis
University essay from Lunds universitet/Juridiska institutionen; Lunds universitet/Juridiska fakultetenAbstract : This thesis is concerned with the relationship between agribusinesses and the right to food and examines how the international framework of human rights law regulates the impacts of the industry’s activities on this right. Considering the contemporary challenges that climate change poses to the right to food, this thesis also looks into the role agribusinesses have played in fueling the climate crisis and how that also affects the right to food. READ MORE