Essays about: "free drying"
Showing result 1 - 5 of 21 essays containing the words free drying.
-
1. Thermal and flow field validation of lattice Boltzmann method solver
University essay from Luleå tekniska universitet/Institutionen för teknikvetenskap och matematikAbstract : Computational fluid dynamics, abbreviated CFD, is a valuable tool for several engineering applications. Applications such as heating, cooling or drying are some examples of areas where CFD is used. READ MORE
-
2. Skapa slåtterängar : en jämförande studie om etablering och skötsel
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Den biologiska mångfalden i vår natur minskar och ängsmarkerna som förr var en stor del av vårt jordbruk har försvunnit till följd av mer effektiva odlingsmetoder. Detta har resulterat i att insekter, vildbin och andra pollinatiörer, som även förser oss människor med mat, försvinner allt snabbare. READ MORE
-
3. Development of waterborne and mild curing DWRs, formulated with fully bio-based substances
University essay from KTH/Fiber- och polymerteknologiAbstract : ”Durable water repellents (DWR) är textilimpregneringar som bidrar med vattenavvisande egenskaper som håller länge på funktionella tyg. Tyvärr är dessa hydrofobiska ytbehandlingar vanligtvis en källa till skadliga och persistenta kemikalier och de även är producerade från fossilbaserade resurser. READ MORE
-
4. Svensk quinoa : svensk quinoaodling och dess egenskaper som alternativ gröda
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Quinoa är idag känd som en gröda riklig på protein. Att befolkningsmängden i världen växer gör att vi står inför en utmaning att kunna producera mat till en stor grupp av människor. Sverige har som känt bra mark att kunna odla på och detta måste utnyttjas. READ MORE
-
5. Fouling Dependency of Air in Dairy Processing
University essay from Lunds universitet/Kemiteknik (CI)Abstract : In this master thesis project, the formation of fouling on heat exchanger surfaces in dairy processing and mainly the influence of air was examined. Based on prior experimental findings regarding the influence of air bubbles in combination with calculations based on solubility properties of air in milk, a hypothesis was stated. READ MORE