Essays about: "fruit apple"
Showing result 1 - 5 of 43 essays containing the words fruit apple.
-
1. Characterization of Compost from Reusable Industrial Streams: : physical, Nutrient, and Microbial Properties
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : The increasing global population, combined with soil degradation, poses challenges to food security, and raises concerns about the excessive and long-term use of conventional fertilizers. Evaluating sustainable alternative by-products for their soil-improving properties could offer a potential solution, particularly for Swedish fruit producers who can tap into local waste streams as a circular source of plant nutrients. READ MORE
-
2. Översikt och identifiering av Neonectria ditissima, Neofabraea spp. och Colletotrichum spp. på äppelfrukt
University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Abstract : Äppelodling upptar huvuddelen av Sveriges fruktodlingsareal, men den svenska produktionen är fortfarande liten i jämförelse med andra länder i Europa. Om Sveriges produktion ska ha möjlighet att konkurrera med andra länder måste odlingen bli mer effektiv och ett viktigt steg på vägen är att öka kunskapen om skador på äpple under lagring. READ MORE
-
3. Kvalitetsförändringar i ’Elise’- äpplen efter öppning av ULO-lager
University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Abstract : För att kunna erbjuda konsumenter svenskproducerade äpplen över en stor del av året lagras frukten i sk ULO (ultra low oxygen) -lagring. Genom att temperatur, relativ fuktighet och atmosfär reglerass kan biologiska processer, såsom respiration och etylenproduktion, kontrolleras och sänkas vilket resulterar i att frukten håller längre och har bättre kvalité över en längre tid. READ MORE
-
4. Development of a Semisolid Baobab-based Protein Snack
University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Abstract : This thesis was done in collaboration with the department of Food Technology at LTH, Aventure AB, and Arwa Foodtech AB. The aim of the project was to develop the base for a baobab based, spoonable protein snack, comparable to quarg but free from ingredients of animal origin. READ MORE
-
5. Egenskaper som konsumenten värderar vid märkning av äpplen : en studie om äppelmärkning
University essay from SLU/Dept. of People and SocietyAbstract : Äpple är den frukt som har högst konsumtion visar en tidigare studie. Den svenska äppelodlingen har arealmässigt vuxit de senaste åren samtidigt är det hård konkurrens mot importerade äpplen på marknaden. Största delen av äppelodlingarna finns i Skåne. READ MORE