Essays about: "fruit apple"

Showing result 1 - 5 of 43 essays containing the words fruit apple.

  1. 1. Characterization of Compost from Reusable Industrial Streams: : physical, Nutrient, and Microbial Properties

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Ellen Ek Moreau; [2023]
    Keywords : Spent mushroom compost; apple orchard waste; soil amendment; compost optimization; circular agriculture;

    Abstract : The increasing global population, combined with soil degradation, poses challenges to food security, and raises concerns about the excessive and long-term use of conventional fertilizers. Evaluating sustainable alternative by-products for their soil-improving properties could offer a potential solution, particularly for Swedish fruit producers who can tap into local waste streams as a circular source of plant nutrients. READ MORE

  2. 2. Översikt och identifiering av Neonectria ditissima, Neofabraea spp. och Colletotrichum spp. på äppelfrukt

    University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Author : Anna Johansson; Maja Skans; [2023]
    Keywords : PCR; postharvest; bitterröta; Malus domestica; fruktträdskräfta; kolonimorfologi; lagringsröta; äpple;

    Abstract : Äppelodling upptar huvuddelen av Sveriges fruktodlingsareal, men den svenska produktionen är fortfarande liten i jämförelse med andra länder i Europa. Om Sveriges produktion ska ha möjlighet att konkurrera med andra länder måste odlingen bli mer effektiv och ett viktigt steg på vägen är att öka kunskapen om skador på äpple under lagring. READ MORE

  3. 3. Kvalitetsförändringar i ’Elise’- äpplen efter öppning av ULO-lager

    University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Author : Dag Pålsson; [2023]
    Keywords : Äpplen; lagring; shelf-life; kvalité; fasthet; sockerinnehåll; livsmedelsförluster;

    Abstract : För att kunna erbjuda konsumenter svenskproducerade äpplen över en stor del av året lagras frukten i sk ULO (ultra low oxygen) -lagring. Genom att temperatur, relativ fuktighet och atmosfär reglerass kan biologiska processer, såsom respiration och etylenproduktion, kontrolleras och sänkas vilket resulterar i att frukten håller längre och har bättre kvalité över en längre tid. READ MORE

  4. 4. Development of a Semisolid Baobab-based Protein Snack

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : David Bergman; Olle Wikner; [2022]
    Keywords : Baobab; Protein; Plant protein; Oat; Pea; Rheology; Development; Innovation; PDCAAS; Gel; Protein solubility; Food technology; Agriculture and Food Sciences;

    Abstract : This thesis was done in collaboration with the department of Food Technology at LTH, Aventure AB, and Arwa Foodtech AB. The aim of the project was to develop the base for a baobab based, spoonable protein snack, comparable to quarg but free from ingredients of animal origin. READ MORE

  5. 5. Egenskaper som konsumenten värderar vid märkning av äpplen : en studie om äppelmärkning

    University essay from SLU/Dept. of People and Society

    Author : Louise Axelsson; Carl Åkerblom; [2022]
    Keywords : Äppelmärkning; konsumentstudie; äpplen; märkning; konsument; köpbeteende; Best-worst scaling; Labeling of apples; study of consumption; apples; labeling; consumer; consumer behavior;

    Abstract : Äpple är den frukt som har högst konsumtion visar en tidigare studie. Den svenska äppelodlingen har arealmässigt vuxit de senaste åren samtidigt är det hård konkurrens mot importerade äpplen på marknaden. Största delen av äppelodlingarna finns i Skåne. READ MORE