Essays about: "good food and good health"
Showing result 6 - 10 of 167 essays containing the words good food and good health.
-
6. Research on the Hydrothermal Conversion of Xylose Catalysed by CO2-H2O into Furfural
University essay from KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Abstract : Agricultural waste treatment and carbon dioxide emissions from fossil fuel combustion have been critical challenges for sustainable development. This work is part of a study on converting straw into biofuels, which involves using xylose as the material, carbon dioxide (CO2) as the catalyst, and water (H2O) and Gamma-Valerolactone (GVL) as the solvent to produce furfural through hydrothermal conversion. READ MORE
-
7. Mikroplaster i damm från ridunderlag - pilotstudie
University essay from SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistryAbstract : Ridsporten är en av de största ungdomsidrotterna inom Sverige. År 2018 beräknades det att cirka 5 miljoner ridtimmar genomförs på landets ridskolor årligen. På grund av Sveriges klimat spenderas mycket av denna tid inom ridhus. READ MORE
-
8. The Role of Perfluoroalkyl Substances (PFAS) contaminated food for male infertility : A Scoping review
University essay from Linnéuniversitetet/Institutionen för hälso- och vårdvetenskap (HV)Abstract : Background: The trend of male infertility is increasing and it correlates with industrial development which has introduced various industrial contaminants in the environment and human life. PFASs are one of those contaminants. Humans are exposed to PFAS through various routes and sources, especially through food and diet. READ MORE
-
9. Fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött med koppling till human hälsa
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Detta är en litteraturstudie vars syfte är att undersöka fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött och jämföra dessa för att vidare kunna koppla insamlad information till humana hälsoaspekter. Fetter är en viktig del av en hälsosam kost och det är därför viktigt att förstå vilka typer av fetter man bör få i sig samt vilka man bör undvika. READ MORE
-
10. Protein Recovery from Alkaline Extracts: A Comparative Analysis of Isoelectric Precipitation and Ultrafiltration
University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Abstract : Proteins are one of three macro-components of a diet. An increasing demand for products that can be a complete protein source exists. The vulnerability of the current food system towards environmental impacts and the inability to keep up with the rising population has shifted the focus on valorising underutilised by-products of the food industry. READ MORE