Essays about: "grenade aminosyror"

Found 3 essays containing the words grenade aminosyror.

  1. 1. Aminosyrakoncentrationer i plasma hos hästar med experimentellt inducerad endotoxinemi

    University essay from SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Author : Erika Uddenberg Kusmin; [2014]
    Keywords : aminosyra; häst; grenade aminosyror; leucin; Tyrosin; glycin; endotoxin; lipopolysackarid; endotoxinemi; insulinresistens; amino acid; horse; amino acid metabolism; branched-chain amino acid; leucine; glutamine; tyrosine; glycine; insulin resistance; insulin; endotoxin; endotoxaemia; lipopolysackarid;

    Abstract : Endotoxinemi hos häst ses framförallt i samband med sjukdomar i mag- och tarmkanalen. De metabola rubbningarna och den utbredda inflammationen som endotoxinemin medför, gör att det är ett allvarligt tillstånd som kräver veterinärvård. READ MORE

  2. 2. Effekter på den fysiska aktiviteten, motivationen och koncentrationen vid negativ energibalans

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Laura Pulkkinen ; [2012]
    Keywords : energimetabolism; energibehov; anabolism; katabolism; negativ energibalans; glukoneogenes; ketogenes; lipolys; indirekt kalorimetri; direkt kalorimetri; serotonin; ansträngning; motivation; koncentration;

    Abstract : Negativ energibalans och fysisk aktivitet resulterar båda i ett skifte i energianvändningen i kroppen. Vid nega- tiv energibalans delas detta skifte in i tre faser där den första fasen karaktäriseras av en ökad glukoneogenes, lipolys och ketogenes; den andra fasen av en acceleration av dessa processer; och den tredje fasen av en häm- ning av glukoneogenesen. READ MORE

  3. 3. Flavour improvement of water solutions comprising bitter amino acids

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Malin Lindqvist; [2010]
    Keywords : taste masking; bitterness suppression ; reduction; Branched-chain amino acids BCAA ; sensory analysis; off-taste; acidic amino acids; designed peptides; synthesized peptides;

    Abstract : The aim of this project was to improve taste of a liquid food product, comprising extremelybitter and unpalatable amino acids and one unrevealed ingredient. The amino acids were Lleucine,L-isoleucine, L-valine, L-threonine and L-lysine monohydrochloride. READ MORE