Essays about: "guarkärnmjöl"

Found 2 essays containing the word guarkärnmjöl.

  1. 1. Viscosity and Acid Stability in Low-fat Mayonnaise with Varying Proportions of Xanthan Gum and Guar Gum

    University essay from Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Author : Terese Bergecliff; [2016]
    Keywords : Mayonnaise; hydrocolloids; viscosity; stability; xanthan gum; guar gum; pH;

    Abstract : Mayonnaise is a mixture of egg yolk, vinegar, water, spices and 70-80% oil forming a semi-solid oil-in-water emulsion. When preparing a low-fat mayonnaise with an increased water content, thickening agents are required for increased viscosity and emulsion stability. READ MORE

  2. 2. Produktutveckling av glutenfria tortillabröd : hur påverkas tortillabröden av ingrediensval och gräddningstid

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Louise Rolander; [2015]
    Keywords : glutenfritt; tortilla; bovete; guarkärnmjöl; gräddningstid;

    Abstract : Tacos är en vanlig maträtt i svenska hem, men för de som är glutenintoleranta har det länge saknats mjuka tortillabröd som är fria från gluten. Syftet med denna magisteruppsats var därför att utveckla ett glutenfritt tortillabröd av hög kvalitet, för Finax AB i Helsing-borg. Flera olika recept provbakades och ett basrecept togs fram. READ MORE