Essays about: "importance of food"

Showing result 1 - 5 of 594 essays containing the words importance of food.

  1. 1. Optimization of Solid-State Fermentation process for brown seaweed using LAB and characterization of the products

    University essay from Lunds universitet/Bioteknik (CI); Lunds universitet/Bioteknik (master)

    Author : Sweta Singh; [2024]
    Keywords : lactic acid bacteria; solid-state fermentation; Alaria esculenta; Saccharina latissima; seaweed fermentation; biotechnology; Technology and Engineering;

    Abstract : Fermentation has played a vital role in human history, offering solutions for food preservation, culinary diversity, and the creation of diverse and flavorful foods and beverages. Its importance continues today, both in traditional practices and in modern industrial applications. READ MORE

  2. 2. Cooperative Sustainability : a study of Arla’s Sustainable Incentive Model

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Martin Söderlund; [2024]
    Keywords : Arla foods; Agricultural Cooperatives; Cooperative Sustainability; Incentive Models; Sustainable Incentive Models; Organizational Change; Agency Relationship;

    Abstract : The agricultural industry is a large contributor to greenhouse emissions and therefore faces new challenges to implement sustainable practices. The rising societal demand for sustainability makes the agricultural sector dependent on working towards environmentally friendly practices. READ MORE

  3. 3. Kommunicera mera om biologisk mångfald : hur man genom att engagera trädgårdsägare kan främja den urbana biologiska mångfalden, med Malmö i fokus

    University essay from SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)

    Author : Anna Marnfeldt; [2024]
    Keywords : Urban biologisk mångfald; kommunikation; privat trädgård; Malmö stad;

    Abstract : Biologisk mångfald utgör grunden för naturens livsviktiga funktioner som är avgörande för vår välfärd. Idag hotas den biologiska mångfalden såväl lokalt som globalt, vilket är en oroväckande utveckling för vår framtid. Ett av de hot som biologisk mångfald möter är den ökade urbaniseringen som pågår i världen. READ MORE

  4. 4. Contextual Implications on Sustainable Entrepreneurship : a qualitative study on Food Waste Platforms contribution to reducing food waste in Sweden

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Gabriella Peyron; [2024]
    Keywords : Sustainable Entrepreneurship; contextualized entrepreneurship; interactions; cocreation; agency; values; shared economy; sustainable business model;

    Abstract : The global issue of food waste persists, with local digital solutions emerging to address aspects of this problem. Inspired by new economic models like the shared economy, Food waste platforms embody sustainable entrepreneurship. READ MORE

  5. 5. Kartläggning av krisberedskapen på nötkreatursgårdar i Uppland : en intervjustudie av lantbrukares uppfattningar om sårbarheter och styrkor i beredskapen på mjölk- och köttgårdar

    University essay from SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Author : Christine Dahl; [2024]
    Keywords : nötkreatur; ko; mjölkko; kris; krisberedskap; beredskap; beredskapsplan; lantbrukare; resiliens;

    Abstract : Primärproduktionen, där animalieproduktion är en del, behöver kunna fortgå trots störningar så som mer extrema väderförhållanden med långdragen torka eller kraftiga skyfall, större sjukdomsutbrott eller i värsta fall väpnad konflikt. Idisslare har en viktig roll i vår livsmedelsförsörjning men i dagsläget vet vi väldigt lite om hur den enskilda gården skulle påverkas vid olika samhällsstörningar. READ MORE