Essays about: "köttindustri"

Found 4 essays containing the word köttindustri.

  1. 1. A Missed Steak: A Study of the Value Added by Dynamic Best-before Labels

    University essay from Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Author : Ernest Björklund; Mattias Letellier; [2020]
    Keywords : Best-before dates; Best-before labels; Consumer perceptions; Dynamic best- before; Food waste; Innovation; Mature industries; Meat; Technology; Value chains; Business and Economics; Agriculture and Food Sciences;

    Abstract : I mogna industrier prioriteras ofta verkningsgrad och processen snarare än själva produkten. Detta innebär att dessa industrier anpassar sig långsamt när de externa förhållandena skiftar. Exempel på sådan industri är Sveriges köttindustri. Denna präglas av stor klimatpåverkan, även stora mängder matsvinn. READ MORE

  2. 2. Förekomsten av mörkt, fast och torrt (DFD) nötkött i Sverige : faktorer som påverkar uppkomsten av kvalitetsdefekten

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Sanna Pasanen; [2018]
    Keywords : slakt; köttindustri; stressfaktorer; storboskap; köttkvalitet; nötkreatur; djurskydd;

    Abstract : Denna studie behandlar kvalitetsdefekten Dark, firm and dry (DFD) i nötkött. Det är ett tillstånd som uppkommer i slaktkroppen post mortem och gör köttet mörkt, fast och torrt. Defekten är ett resultat av en kraftig förbrukning av glykogen i skelettmuskulaturen innan slakt som en respons på kronisk eller långtidsstress. READ MORE

  3. 3. Marmoreringsstandard på nötkött : nulägesanalys och kartläggning av slakterinäringens perspektiv

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Erica Karlsson; [2013]
    Keywords : nötkött; marmorering; marmoreringsbedömning; intramuskulärt fett; ätkvalitet; beef; marbling; intra muscular fat; eating quality;

    Abstract : Av det nötkött som produceras i Sverige råder det stor variation ur kvalitetssynpunkt. Konsumenten kan idag inte garanteras ett nötkött med önskade egenskaper vid varje inköpstillfälle, trots att köttet kommer från samma typ av styckningsdetalj. READ MORE

  4. 4. Riskhantering i svensk köttindustri : analys av slakt-, styckning- och charkföretag

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Erik Engelbrekts; [2009]
    Keywords : risk management; meat processing industry; agent theory; social capital; meat processing industry; contracting; certification;

    Abstract : The changes in the Swedish meat- and meat processing industry have been substantial in recent years. These changes will alter the business environment for many companies. In order to be prepared to face new threats and new opportunities, companies should be actively working on these issues. READ MORE