Essays about: "köttindustri"
Found 4 essays containing the word köttindustri.
-
1. A Missed Steak: A Study of the Value Added by Dynamic Best-before Labels
University essay from Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionenAbstract : I mogna industrier prioriteras ofta verkningsgrad och processen snarare än själva produkten. Detta innebär att dessa industrier anpassar sig långsamt när de externa förhållandena skiftar. Exempel på sådan industri är Sveriges köttindustri. Denna präglas av stor klimatpåverkan, även stora mängder matsvinn. READ MORE
-
2. Förekomsten av mörkt, fast och torrt (DFD) nötkött i Sverige : faktorer som påverkar uppkomsten av kvalitetsdefekten
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Denna studie behandlar kvalitetsdefekten Dark, firm and dry (DFD) i nötkött. Det är ett tillstånd som uppkommer i slaktkroppen post mortem och gör köttet mörkt, fast och torrt. Defekten är ett resultat av en kraftig förbrukning av glykogen i skelettmuskulaturen innan slakt som en respons på kronisk eller långtidsstress. READ MORE
-
3. Marmoreringsstandard på nötkött : nulägesanalys och kartläggning av slakterinäringens perspektiv
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : Av det nötkött som produceras i Sverige råder det stor variation ur kvalitetssynpunkt. Konsumenten kan idag inte garanteras ett nötkött med önskade egenskaper vid varje inköpstillfälle, trots att köttet kommer från samma typ av styckningsdetalj. READ MORE
-
4. Riskhantering i svensk köttindustri : analys av slakt-, styckning- och charkföretag
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : The changes in the Swedish meat- and meat processing industry have been substantial in recent years. These changes will alter the business environment for many companies. In order to be prepared to face new threats and new opportunities, companies should be actively working on these issues. READ MORE