Essays about: "köttindustrin"
Showing result 1 - 5 of 7 essays containing the word köttindustrin.
-
1. Sustainable utilization of waste and by-products from the meat industry
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : The purpose of this research was to summarise existing scientific literature on waste and by-products from the meat industry and suggest how the meat industry can use it in order to reduce environmental damage, increase food availability and contribute to the achievement of the Sustainable Development Goals. The report is a literature study were several databases were used. READ MORE
-
2. Mellan lantbrukare och entrecôte : en jämförelsestudie om aktörer i livsmedelskedjan för köttprodukter i Uppsala län
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : Livsmedelsproduktion i Sverige har aldrig varit så aktuell som nu. Samtida kriser ökar medvetenheten om sårbarheten i den svenska livsmedelskedjan. Sedan 2017 har Sverige en livsmedelsstrategi för att öka den svenska livsmedelsproduktion. READ MORE
-
3. A Missed Steak: A Study of the Value Added by Dynamic Best-before Labels
University essay from Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionenAbstract : I mogna industrier prioriteras ofta verkningsgrad och processen snarare än själva produkten. Detta innebär att dessa industrier anpassar sig långsamt när de externa förhållandena skiftar. Exempel på sådan industri är Sveriges köttindustri. Denna präglas av stor klimatpåverkan, även stora mängder matsvinn. READ MORE
-
4. Djurbeteende, användning av drivningsutrustning och tidsåtgång före och efter förändringar av drivgången på ett storskaligt slakteri för nötkreatur
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Köttindustrin i Sverige idag är stor och svenskarnas konsumtion av kött tenderar inte att minska. Att sträva efter att minska djurlidandet i hela produktionskedjan och därmed också öka djurvälfärden är ett stort ansvar som kommer med produktionen. READ MORE
-
5. Aktuella trender inom nötköttsproduktionen
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : I den här studien beskrivs framtida trender och möjligheter inom köttindustrin med fokus på konsumenternas behov. Det är främst två trender som identifieras i studien, i) förändringar i animalieproduktionen och ii) förändringar i framställning av köttprodukter. READ MORE