Essays about: "köttkonsumtion"

Showing result 1 - 5 of 8 essays containing the word köttkonsumtion.

  1. 1. Sustainable meat consumption

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Julia Linderson; [2022]
    Keywords : Economics; food; policy; tax; subsidy; sustainability; meat; consumption; biodiversity; GHG-emissions;

    Abstract : Global warming, declining biodiversity, overuse of natural resources and social fundamentals such as health and a secure income are all affected by our food consumption. In the last 30 years, global meat consumption has doubled, which has increased the negative effects on these issues. READ MORE

  2. 2. Nyckeln till fibrer : texturbildning i växtbaserade köttanaloger

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Hedvig Bergsten; [2021]
    Keywords : växtbaserade köttanaloger; fiberformation; proteininnehåll; extrudering; shear cell technology; mykoprotein; spinning-system; 3D-printin; proteinskifte;

    Abstract : Marknaden för växtbaserade köttalternativ är hetare än någonsin och lockar till sig allt fler konsumenter. I takt med att köttkonsumtion alltmer pekas ut som en stor klimatbov och generellt diskuteras i negativa ordalag har intresset för köttanaloger ökat kraftigt. READ MORE

  3. 3. Budget Your Carbon Emissions : Interactive visualisation of an individual’s carbon budget

    University essay from KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Author : Jayanthi Raghunathan; [2021]
    Keywords : Individual carbon budget; Tool design; Visualisation; HCI; Sustainability; Exploratory Design;

    Abstract : Climate change is now more of a reality than ever. Carbon budget provides an upper limit on the amount of carbon that can be emitted, for the earth to be within an accepted temperature rise. People are aware that eating less meat, flying less and reducing product consumption would decrease their emission, but they are not sure on how much less. READ MORE

  4. 4. För- och nackdelar med köttkonsumtion : en sammanställning av de möjliga konsekvenserna med kött i människans diet, ur ett västerländskt perspektiv

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Moa Rönnhagen; [2020]
    Keywords : kött; näring; hälsa; klimat; miljö och kultur;

    Abstract : Att livsmedel tar upp en stor del av människans liv är grundläggande och förståelsen för att det även har så stor betydelse på vår hälsa, miljö och klimatet, är en förutsättning för att framtida generationer ska kunna leva utan hunger och fattigdom. Köttkonsumtionen i västvärlden bygger framförallt på rekommendationer som tagits fram av världshälsoorganisationen samt respektive lands motsvarighet till Livsmedelsverket. READ MORE

  5. 5. Reducing meat consumption : a mixed methods study investigating attitudes of young adult omnivores

    University essay from Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Author : Dimah Albenny; [2020]
    Keywords : Negative effects; Reduction of meat consumption; Meat alternatives; Expected liking; Consumer willingness; Diet habits and attitudes; Motivation toward meat consumption.; Negativa effekter av köttkonsumtion; Minskning av köttkonsumtion; Köttalternativ; Förväntade åsikter; Kostvanor och attityder; Motivation att minska köttkonsumtion;

    Abstract : Background Meat is one of the most nourishing and highly consumed foods, but the controversy around theconsumption of meat products, and the negative effects around the consumption of meatproducts led to increased scholarly attention on the user willingness to alter their meatconsumption. In Sweden, a guideline by the Livsmedelsverket (The Swedish National Food Agency) in 2015 encouraged people to consume less red and processed meat. READ MORE