Essays about: "köttkvalitet"
Showing result 1 - 5 of 29 essays containing the word köttkvalitet.
-
1. En god djurvälfärd? : en litteraturstudie om vad som kan göras för att minska mjölkkors rädsla i samband med lastning och transport
University essay from SLU/Institutionen för tillämpad husdjursvetenskap och välfärdAbstract : Rädda och stressade djur är inte välmående djur. Rädda mjölkkor kan reagera oförutsägbart och hastigt vilket gör att de kan vara farliga att hantera. Rädsla och stress hos mjölkkor kan orsaka fysiska skador, materiella skador och ekonomiska förluster. READ MORE
-
2. Utfodring med ensilage till slaktgris : effekter på köttkvalitet och fettsyrasammansättning
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Ensilage är en potentiell proteinkälla till gris då vallens aminosyraprofil passar grisens behov bra. I Sverige är förutsättningarna för vallodling goda och vallen har positiv inverkan på odlingsmarken. Vallen kan även skapa ett mervärde då den har positiva effekter på grisens välfärd samt är lokalt odlad. READ MORE
-
3. Wild boar (Sus scrofa) meat quality : a study of the homogeneity of wild boar meat quality
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : The food industry is constantly adapting and is to a large extent shaped by the desires of its consumers. Consumer food desires are dictated by a variety of reasons such as nutrition or taste. READ MORE
-
4. Elstimulering av lammslaktkroppar med avseende på köttkvalitet
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Syftet med denna litteraturstudie var att ta reda på hur elstimulering (ES) av lammslaktkroppen påverkar köttkvalitetsparametrar och vilka effekter vi kan förväntas se på köttkvalitet, samt om det skulle vara intressant att använda ES vid slakt av lamm i Sverige. Sverige importerar idag cirka 70 % av det lamm- och fårkött som konsumeras vilket väcker frågan om hur det inhemska lammköttet kan göras mer konkurrenskraftigt för att minska importen. READ MORE
-
5. Stress and meat quality in two lines of the Yorkshire pig breed: Swedish and Dutch
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Pigs are exposed to several different environmental stressors in the modern production from weaning, mixing, crowding etc. Preslaughter stressors may result in meat quality problems, such as the formation of pale, soft and exudative meat as well as the formation of dark, firm and dry meat, which makes the meat to be unattractive. READ MORE