Essays about: "kemisk ogräsbekämpning"
Showing result 1 - 5 of 7 essays containing the words kemisk ogräsbekämpning.
-
1. Lindmalva i sockerbetor : ett framtida ogräs
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Lindmalva (Abutilon theophrasti Medik) är ett sommarannuellt örtogräs som kan leda till kraftiga skördesänkningar i sockerbetor. Svenska betodlare har hittills varit förskonade mot lindmalvan och det har enbart rapporterats om enstaka fynd. READ MORE
-
2. Jämförelse mellan olika system för ogräsrensning i lökodling : autonomt ∙ Manuellt ∙ Herbicider
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Ogräs är ett stort problem i lökodling och kan orsaka stora skördeförluster för lantbrukaren. För att jämföra effekterna av olika metoder för ogräsrensning i lök på ogräspopulationernas marktäckning (ogräseffekt) samt lökodlingens avkastning och de skördade lökarnas storlek såddes därför ett randomiserat blockförsök med lök på Almhaga gård i Skåne, Sverige, den 13 april 2022. READ MORE
-
3. Resistensutveckling i våtarv mot ALS-herbicider i norra Europa
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Våtarv (Stellaria media (L.) Vill.) är ett annuellt (ettårigt) örtogräs som växer på åkermarker i större delen av världen. Ogräset har låga krav på växtplatsen och kan orsaka skördeförluster i de flesta odlingssystem. READ MORE
-
4. Utsädesbehandling med växtnäring för en snabb uppkomst och förbättrad ogräskonkurrens i vårvete
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Enligt EU-direktivet ”Hållbar användning av bekämpningsmedel” måste mängden kemiska bekämpningsmedel minska inom jordbruket. Idag tillämpas integrerat växtskydd (IPM = integrated pest management) som arbetsmetod för att minska användningen av växtskyddsmedel. READ MORE
-
5. Odling av svensk lupin : strategier med fokus på ogräshantering
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Människor blir allt mer miljömedvetna och vill inte äta kött i samma utsträckning som tidigare. Därför ökar användningen av protein från växtriket framförallt med protein från exempelvis soja som idag importeras från andra sidan jorden. READ MORE