Essays about: "ketosis"
Showing result 1 - 5 of 6 essays containing the word ketosis.
-
1. Klinisk och subklinisk ketos hos mjölkkor : enkätstudie bland KetosKoll-användare
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Energibehovet hos kor runt kalvning är skiftande, vilket kan skapa problem med energibalansen om det inte tas i beaktning. Ett förlängt förlopp av negativ energibalans kan leda till ett tillstånd som kallas ketos. READ MORE
-
2. Point-of-care beta-hydroxybutyrate determination for the management of diabetic ketoacidosis based on flexible laser-induced graphene electrode system
University essay from Linköpings universitet/Sensor- och aktuatorsystemAbstract : Diabetic ketoacidosis (DKA) is a life-threatening condition that can appear in patients with diabetes. High ketones in the blood lead to acidity of the blood. For DKA diagnosis and management, ketones such as hydroxybutyrate (HB) can be used to quantify the severity of the disease. READ MORE
-
3. Sinperiodens inverkan på nästkommande laktation : hur vanliga produktionssjukdomar kan förbyggas
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : I takt med att avkastningen hos mjölkkor ökat på grund av förbättrade avelsstrategier och bättre management har också produktionssjukdomarna fortsatt vara närvarande, framför allt vid tiden runt kalvning. Vid denna tid är kon extra utsatt på grund av att hon ofta drabbas av negativ energibalans vilket kan leda till fysiologiska och biokemiska förändringar i kroppen. READ MORE
-
4. Peripartumperiodens påverkan på mjölkkors fertilitet : en hög mjölkavkastning på bekostnad av fertiliteten?
University essay from SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistryAbstract : Årligen slås 100 000 mjölkkor ut i Sverige och nedsatt fruktsamhet är en av de viktigaste orsakerna. Kors fertilitet är multifaktoriellt betingad och påverkas därför lätt av förändringar i nutrition, hälsa och stress med mera. READ MORE
-
5. Negativ energibalans hos mjölkkor : mätmetoder och förebyggande management
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : En trend idag är att antalet mjölkkor minskar och mjölkmängden per ko ökar. Mjölkavkastningen per ko har ökat med hjälp av genetiska framsteg, bättre utfodring och management. När mjölkproduktionen startar runt kalvning krävs det ett större näringsbehov som kon inte kan tillgodose genom intag av föda. READ MORE