Essays about: "konventionell mjölk"

Showing result 1 - 5 of 18 essays containing the words konventionell mjölk.

  1. 1. An estimation of environmental impacts of dairy farming : a cost benefit analysis of dairy farming in Sweden

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Hanna Nilsson; [2019]
    Keywords : cost benefit analysis; dairy farming; Sweden; environmental benefits; environmental costs;

    Abstract : The production of dairy products has both negative and positive external effects on the environment. Positive and negative external effects can be monetized and defined as environmental benefits and costs. Balancing environmental costs and benefits is crucial to prevent market failures. READ MORE

  2. 2. Fallstudie om lönsamheten att ställa om från konventionell till ekologisk mjölkproduktion

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Jacob Gunnarsson; Johan Josephson; [2018]
    Keywords : omställning; ekologisk; ekonomi; mjölkproduktion;

    Abstract : Ett svängande konventionellt mjölkpris de senaste åren har gjort att många mjölkbönder söker lösningar för att få en bättre ekonomi i sin produktion. Den ekologiska mjölkproduktionen har varit stabilare sett över tid om man jämför mot den konventionella, därför tror vi att många ställt om sin produktion till ekologisk på grund av detta. READ MORE

  3. 3. Lönsamhet i att konvertera från konventionell till ekologisk mjölkgård : en fallstudie

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Henrik Andersson; [2018]
    Keywords : omställning; krav; ekologiskt; mjölkproduktion; kostnader; mjölk; sammansättning; avkastning;

    Abstract : En ökad marknad för ekologiska varor enligt Ekoweb (2017) ger ett stort intresse för att bedriva ekologisk produktion då många konsumenter värnar om miljövänlig mat och god djurhållning, och att det ekologiska livsmedlet slår försäljningsrekord varje år: Detta gör ämnet intressant att studera (Jordbruksverket, 2018b). Det blir oftast ett högre täckningsbidrag på de flesta gårdar med ekologisk produktion. READ MORE

  4. 4. Swedish native mountain cattle and their milk proteins : conventional compared to pasture operated farming for indoor and outdoor period

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Camilla Claesson; [2016]
    Keywords : whey; casein; bovine; capillary electrophoresis; cow;

    Abstract : Swedish native mountain cattle are a small breed from northern part of Sweden. They have existed as a breed since before the 1900-century. 1896 it was decided that one feature should be selected: hornless and white with black or brown features. The breed represents 0. READ MORE

  5. 5. Faktorer som påverkar tillväxt hos kalvar under mjölkutfodringsperioden

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Sofie Kilsgård; [2015]
    Keywords : kalvar; tillväxt; utfodring; sugbeteende; inhysning;

    Abstract : Kalvar har en viktig roll i mjölkproduktionen då de är framtidens rekrytering och därför är det viktigt att de får en bra start tidigt i livet. Syftet med detta arbete är att redogöra för hur kalvar ska födas upp, med avseende på inhysning och tillväxt, för att sedan bli producerande mjölkkor. READ MORE