Essays about: "korsningsavel"
Showing result 1 - 5 of 14 essays containing the word korsningsavel.
-
1. Comparing crossbred and purebred dairy cows for economically important traits
University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsAbstract : The use of dairy x dairy crossbreeding as a breeding strategy has increased in Sweden, which has led to an increase of Brown Swiss, Jersey and Montbéliarde crosses. Multiple studies have been done on Montbéliarde and Jersey crossbreds in the USA but to our knowledge, no such study has been done on Swedish data. READ MORE
-
2. Jämförelse mellan mjölkrastjurar och mjölkras x köttrastjurar : konsumtion, tillväxt, fodereffektivitet och slaktkroppsegenskaper
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Eftersom nötköttsproduktionen är nära integrerat med mjölkproduktionen har köttrasinsemination blivit ett sätt för lantbrukare att få ett ökat värde vid slakt för ungnöt som ej används till rekrytering. Nötkreatur av köttras har högre tillväxtkapacitet, ett högre slaktutbyte och har en slaktkropp med mer muskler än nötkreatur av mjölkras. READ MORE
-
3. Anpassningsförmåga till klimatförändringar hos kor
University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsAbstract : Syftet med litteraturstudien är att undersöka skillnaderna mellan kons underarter och se vad det finns för åtgärder för att anpassa dem för framtida klimatförändringar. I dagsläget bedöms klimatförändringarna leda till högre temperaturer globalt som kan resultera i värmestressade kor. READ MORE
-
4. Case study: phenotypic and economic effect of crossbreeding in a Swedish red and white dairy cattle herd
University essay from SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern SwedenAbstract : Profitable dairy production is always strived for. In recent years, dairy production in developed countries struggle with genetic problems like increasing inbreeding, reduced fertility and at the same time increasing market demands for competitiveness. READ MORE
-
5. Förbättrad nötköttsproduktion genom korsningar mellan mjölkkor och köttrastjurar
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : I Sverige står mjölkraserna för 65% av nötköttsproduktionen, där de vanligaste mjölkraserna är svensk röd och vit boskap (SRB) och holstein. På grund av att antalet mjölkkor har minskat i Sverige under en längre tid råder idag brist på kalvar till den svenska nötköttsproduktionen, vilket har lett till stigande priser för både kött- och mjölkraskalvar. READ MORE