Essays about: "kostråd"
Showing result 1 - 5 of 7 essays containing the word kostråd.
-
1. En utredning av Nyckelhålet med fokus på miljömässig hållbarhet : ger kriterierna vägledning för Livsmedelsverkets kostråd ”ät grönare”?
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Diskussionen om klimat och miljö tar allt större plats i vår vardag och under de senaste åren har livsmedelsproduktionens koppling till dessa ämnen uppmärksammats. Medvetenheten om vilka livsmedel som är miljömässigt hållbara ökar och mycket forskning tyder på att livsmedel baserade på vegetabiliska råvaror har lägre klimatpåverkan i koldioxidutsläpp såväl som vattenanvändning och landanvändning än animaliska livsmedel. READ MORE
-
2. Personalized nutrition : an investigation into current areas of development
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Diet related diseases is an increasing problem, and new approaches are needed to prevent, motivate and treat affected individuals. Evidence show inter-individual nu- trient requirements and differences in response to dietary manipulations. National dietary guidelines are generally one set of advice to the entire healthy population. READ MORE
-
3. Kommunikation i social marknadsföring : matmodeller i grundskolemiljöer
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : Ohälsa är ett växande problem runt om i världen och enbart i Sverige beräknas folkohälsan kosta 120 miljarder kronor årligen. Flera länder använder statliga incitament för att stimulera folkhälsa, till exempel skatter. Målet är att minska på andelen socker, salt och fett i livsmedel. READ MORE
-
4. Dairy fat biomarkers and cardiometabolic health
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : Commonly held dietary guidelines discourage full-fat dairy consumption due its to high levels of saturated fatty acids, which are believed to aversely influence cardiovascular disease risk. Cardiovascular diseases cause more than one third of deaths in the developed world. READ MORE
-
5. Attitudes to fat and fat consumption and sharing of dietary advice : A comparison between healthcare professionals and non-health professionals
University essay from Institutionen för kostvetenskapAbstract : Background One of the challenges to public health in Sweden is the consumption of excessive saturated fat and too little unsaturated fat. The National Board of Health and Welfare (NBHW), the Swedish National Food Agency (SNFA) and the health sector work together to tackle such challenges, through educating the public on healthy dietary habits. READ MORE