Essays about: "kulturspannmål"
Showing result 1 - 5 of 6 essays containing the word kulturspannmål.
-
1. En intervjustudie om odlare av kulturspannmål i Norrland
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : En framtid med varmare klimat och mer oberäkneliga väderförändringar ställer krav på livsmedelsproduktionens anpassningsförmåga. Forskningen visar att en genetisk diversitet är viktig för att stärka resiliensen inom odlingslandskapet och stå emot framtidens utmaningar. READ MORE
-
2. Who’s in and who’s out? : en studie om hur utsädeshanteringen av kulturspannmål organiseras och regleras formellt och informellt
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Människors möjlighet att hantera och dela med sig av sitt eget utsäde eroderas av politiska och teknologiska processer. Trots framväxten av formella utsädessystem och lagstiftning som i stor utsträckning hindrar handel och odling av kulturspannmål så fortsätter spannmålsodlare att odla och organisera sig i ett informellt utsädessystem kring kulturspannmål. READ MORE
-
3. Heritage cereals : tasty and sustainable? : acceptance and important qualities of heritage cereals
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Heritage cereals, a group of cereals that have not been subjected to modern crop breeding, have been getting attention due to their generally high genetic diversity, traits like high drought and disease tolerance as well as high nutritional values. Knowledge about how consumers relate to heritage cereals in Sweden is limited, and therefore this thesis aims to, firstly, explore acceptance, awareness and preferences among a specific consumer group; students in the agriculture program at the Swedish University of Agricultural Sciences, and, secondly, quality perception in relation to heritage cereals among consumers, bakers and retailers, in a Swedish context. READ MORE
-
4. Dietary fiber content and composition in heritage wheat
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Wheat is the main food source in the world. A secured production has however been threatened by environmental changes in combination with the need of producing more food for a growing population. As a result, there has been an increasing interest in finding new crop varieties susceptible to abiotic stress. READ MORE
-
5. Lantsorter och moderna sorter av vårvete : effekt av gödsling och miljö
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Lantsorter har tillskrivits flera goda agronomiska egenskaper som att vara anpassningsbara till rådande odlingsförutsättningar, effektivt vatten- och näringsupptag, förmåga att stå emot hög värme och torka, samt god ogräskonkurrensförmåga. Kvalitetsegenskaper som protein- och glutenhalt beskrivs vara särskilt höga och bakningsegenskaperna goda. READ MORE