Essays about: "lipid content"

Showing result 16 - 20 of 42 essays containing the words lipid content.

  1. 16. Naturbeteskött : ur aspekterna miljö, klimat och näringskvalitet

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Emma Larsson; [2019]
    Keywords : nötkött; naturbete; miljö; klimat; fettsyror; antioxidanter;

    Abstract : Hur livsmedelsförsörjningen ska lösas för en växande befolkning samtidigt som växthusgasutsläppen hålls nere är frågor som står högt upp både på den globala och lokala agendan. Nötkött kommer generellt sett inte väl ut med avseende på växthusgasutsläppen från produktionen. READ MORE

  2. 17. Establishing a predictive model for total fat content in Lipomyces starkeyi CBS 1807 by FT-NIR analysis

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Irina Ehnström; [2018]
    Keywords : Oleaginous microorganisms; SCO; biofuels; FT-NIR; lipid extraction; prediction; validation;

    Abstract : This study investigates the potential of using near- infrared spectroscopy (FT-NIR) to establish a predictive model for total fat content in the oleaginous yeast Lipomyces strakeyi CBS 1807. FT-NIR- based quantification allows for rapid lipid determination compared to traditional extraction methods. READ MORE

  3. 18. Påverkar klimatförändringen trofisk fraktionering av C och N mellan växt och konsument i sötvattenekosystem?

    University essay from SLU/Dept. of Aquatic Sciences and Assessment

    Author : Evelina Hiltunen; [2018]
    Keywords : chironomus riparius; stable isotopes; trophic fractionation; climate change; oligotrophication;

    Abstract : Temperaturhöjningen som en följd av klimatförändringen väntas gå fortast och bli störst på Nord- och Sydpolen. När lufttemperaturen stiger, stiger även vattentemperaturer och vegetationsgränser flyttas. Detta skulle kunna vara orsaken till den näringsutarmning som kan ses i många arktiska sjöar. READ MORE

  4. 19. Äggstockstransporttemperaturens påverkan på embryoutveckling och fettstruktur in vitro

    University essay from SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Author : Johan Ekelund; [2018]
    Keywords : temperatur; transport; blastocyst; lipid; IVF;

    Abstract : .... READ MORE

  5. 20. Different parameters affecting lipid oxidation in meatballs

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Kajsa Granheimer; [2017]
    Keywords : Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Abstract : The aim of this master thesis was to produce meatballs with different characteristics and from these, find the meatball that oxidized the most. For the production, minced meat with different concentrations of salt and fat from both beef and pork was used. Half of the meatballs were pan-fried and the other half was deep fat fried. READ MORE