Essays about: "literature review on milk"
Showing result 1 - 5 of 60 essays containing the words literature review on milk.
-
1. Käringtand, parasiter och emissioner från idisslare : en litteraturstudie om samodling med käringtand och effekter av kondenserade tanniner
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Käringtand (Lotus corniculatus L.) kommer ursprungligen från medelhavsområdet men förekommer idag i olika delar av världen. Historiskt har käringtand hävdat sig väl i torra klimat samt i mindre produktiva områden där baljväxter som blålusern (Medicago sativa L.) och rödklöver (Trifolium pratense L. READ MORE
-
2. Värmestress i sen dräktighet och dess påverkan på mjölkproduktion, fertilitet och hälsa
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Klimatförändringarna resulterar i allt högre omgivningstemperaturer som i framtiden beräknas stiga ytterligare. Detta utgör en risk för livsmedelssektorn eftersom allt fler värmeböljor är beräknade, vilka kan komma att resultera i alltmer värmestress. READ MORE
-
3. Lönsam mjölkproduktion under svenska förhållanden - en fallstudie inom svensk mjölkproduktionen vid expansion av befintlig verksamhet verksamhet
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : Medelåldern av lantbrukarna i Sverige är hög, 2017 var den 58 år, och antalet mjölkföretag har minskat kontinuerligt de senaste decennierna. Däremot har storleken på de kvarvarande företagen ökat samt djurens produktion. READ MORE
-
4. Klinisk och subklinisk ketos hos mjölkkor : enkätstudie bland KetosKoll-användare
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Energibehovet hos kor runt kalvning är skiftande, vilket kan skapa problem med energibalansen om det inte tas i beaktning. Ett förlängt förlopp av negativ energibalans kan leda till ett tillstånd som kallas ketos. READ MORE
-
5. The ethical price for dairy
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : In the 21st century people in modern society within Europe are used to go to a supermarket to buy groceries of daily need. Everything is easily available and affordable and barely anyone is aware of the production of their consumed goods, their origin and unpleasant side effects. READ MORE