Essays about: "livsmedel"
Showing result 21 - 25 of 452 essays containing the word livsmedel.
-
21. Smittskydd på småskaliga och medelstora kommersiella äggproducerande gårdar i Sverige : med fokus på aviär influensa
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Högpatogen aviär influensa (HPAI) är en smittsam virussjukdom med hög dödlighet hos fåglar och med potential att infektera andra djur. De senaste säsongerna har stora utbrott skett i Europa bland fjäderfä och vilda fåglar. Enbart i Sverige dog och avlivades över 2,2 miljoner fjäderfä till följd av HPAI vintersäsongen 2020–2021. READ MORE
-
22. Att se det som inte ska synas : Vilka utmaningar står livsmedelsinspektörer inom den kommunala kontrollverksamheten inför när det kommer till att upptäcka bedrägligt och vilseledande ageranden utifrån de lagar och föreskrifter som finns
University essay from SLU/Dept. of Energy and TechnologyAbstract : I alla tider har det funnits förekomster av bedrägerier inom livsmedelssektorn, och de främsta incitamenten är oftast av ekonomisk natur. Det är ett allvarligt problem eftersom trovärdigheten för våra livsmedel blir missbrukad och det kan leda till negativa konsekvenser för konsumenternas hälsa. READ MORE
-
23. Food preparedness and the protection of agricultural land among municipalities : A case study in Haninge and Heby municipalities
University essay from KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikAbstract : Food provision in times of environmental and social crises has become a hot topic over recent years. The covid-19 pandemic and the Russian war on Ukraine have led to a re-evaluation of Swedish food preparedness. READ MORE
-
24. Insekter som livsmedel : attityder och möjligheter
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Insekter som livsmedel är ett fenomen som sedan länge varit vanligt i flera länder utanför EU. Nu står vi inför en tid där denna form av livsmedel också introduceras i Europa och specifikt Sverige. READ MORE
-
25. Finding ways to develop a sustainable bioeconomy: The case of industrial cassava in Colombia : Environmental impact and food security insights from a combined life cycle assessment and interview study
University essay from KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikAbstract : Cassava has been identified as a potential key crop for a sustainable bioeconomy in Colombia.However, the bioeconomy is not inherently sustainable, and neither is producing cassava,which makes research on it crucial. Increasing biomass circularity could be key for increasingthe cassava industry’s sustainability performance. READ MORE