Essays about: "livsmedelshygien"
Showing result 1 - 5 of 6 essays containing the word livsmedelshygien.
-
1. Säkra livsmedel i fält : En studie om livsmedelssäkerhet vid Norrbottens flygflottilj
University essay from SLU/Dept. of Energy and TechnologyAbstract : EU-förordning 178/2002 beskriver att livsmedel inte får släppas ut på marknaden om de inte är säkra för konsumenten. I Försvarsmakten är det delar av den egna personalen som har ansvaret att leverera mat till soldater i fält, vilket kräver noggrann hantering och förberedelse för att säkerställa hög livsmedelssäkerhet. READ MORE
-
2. Matförgiftningar och dess orsaker i Sverige under perioden 2012–2021
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Varje år rapporterar Sveriges kommuner och Folkhälsomyndigheten ca 2000–3000 fall av matförgiftning till Livsmedelsverket. Livsmedelsverkets uppskattning är att ca en halv miljon svenskar drabbas per år. Den här studien syftar till att undersöka matförgiftningar under de senaste 10 åren. READ MORE
-
3. Ökar risken att drabbas av matförgiftning vid konsumtion av animaliska livsmedel?
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Förekomsten av matförgiftningar är ett omfattade problem världen över. Förutom att det innebär ett lidande för den som insjuknat och i värsta fall kan leda till döden, orsakar matförgiftningar även samhällsförluster i form av sjukfrånvaro, sjukersättningar, belastning på sjukvården och produktionsbortfall. READ MORE
-
4. Produktsäkerhet i livsmedelsindustrin : HACCP inom bageri och konditori
University essay from SLU/Dept. of MicrobiologyAbstract : During the last years, producers and consumers have become increasingly aware of food safety. Foodborne illness and foodborne injury are in best case unpleasant but they can also be fatal. READ MORE
-
5. Riskabla matrecept
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : The aim of the study was to investigate if some selected recipes could be hazardous for man; that is if pathogenic bacteria in raw ingredients could survive the cooking process. The study included three known pathogens, Listeria monocytogenes, Salmonella Typhimurium and Campylobacter jejuni. READ MORE